Місто

​Наскільки заповнений громадський транспорт Житомира в ранкову «годину пік» та чи контролює влада кількість пасажирів

5 June 2020, 12:04

На час карантинних заходів в Житомирі діяли обмеження, які стосувались роботи громадського транспорту: спочатку пасажири повинні були мати перепустку, а кількість пасажирів в салоні була обмежена.

Наскільки зараз заповненим є громадський транспорт та хто контролює кількість пасажирів в салоні, журналісти дізнавались 5 червня у начальника управління транспорту Житомирської міської ради Костянтина Підпокровного.

«Досі діє норма - це кількість посадочних місць відповідно до техпаспорту автобуса, або тролейбуса. Фактично, це сидячі місця, тобто, рахується по сидінням. Крім того, діє рішення виконавчого комітету щодо спецперепусток, щоправда, в послабленому режимі. Їх з собою для проїзду потрібно мати до 10-ї години і після 16-ї. І лише в робочі дні. У вихідні та з 10-ї до 16-ї вони непотрібні. Поки діють такі норми. Чекаємо відповідних рішень Кабміну, потім рішень виконкому і комісії», - каже начальник управління транспорту Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.


У муніципалітеті кажуть: щодня управління транспорту отримує скарги щодо недотримань норм та обмежень в громадському транспорті.

«Ми дійсно спостерігаємо деяку проблематику щодо завантаженості в «години пік» з 7:30 до 8:30. В ці години є певна проблема із виконанням і дотриманням обмежень. Але в між піковий час проблем немає. Слід відзначити, що комунальне підприємство ТТУ доволі серйозно поставилось до виконання цих зобов’язань. Приватних перевізників ми контролюємо і є інформація, що вони дозволяють собі в «години пік» перевозити не тільки сидячих пасажирів. Повноваження в нас трохи обмежені і це більше питання до поліції. І на початку вони доволі жорстко це питання контролювали, була доволі велика кількість протоколів та навіть штрафи, які були доволі суттєвими - 17 та 32 тисячі гривень. Зараз, будемо відвертими, трохи послабився цей контроль. Управління транспорту, враховуючи обмежені функції контролю та те, що ми зараз перебуваємо у відпустках за власний рахунок, контролювати постійно не можемо. Бо кількість звернень та скарг велика, починається дорожній сезон, якому приділяється багато часу та уваги. Тому, повністю контролювати пасажирські перевезення нема змоги. Чекаємо послаблень від уряду», - розповідає начальник управління транспорту та зв’язку.

Нагадаємо, 20 березня 2020 року виконком прийняв рішення про тимчасове скасування пільг у громадському транспорті, на безкоштовний проїзд мали право лише правоохоронці та військовослужбовці під час виконання службових обов’язків. З 22 травня усім без винятку пільговикам повернули пільговий проїзд у громадському транспорті.

6 квітня у Житомирі, аби повністю не зупиняти роботу громадського транспорту, було прийнято рішення про перевезення людей лише за спецперепустками.

8 травня виконком дозволив возити пасажирів у міському транспорті без перепусток, але з певними обмеженнями: лише у вихідні та з 10 до 16 години у будні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт пасажири карантин обмеження Підпокровний  
Матеріали по темі