Місто

Житомир долучився до міжнародного протесту акцією проти примусової вакцинації ​

6 June 2020, 15:30

У Житомирі на Михайлівській 6 червня пройшла акція проти примусової вакцинації в рамках четвертого Міжнародного протесту. До неї приєдналося понад двадцять людей.

За словами організаторів, подібна акція у Житомирі проходить вже вдруге.

«Вона проходить вчетверте в декількох країнах і рік тому до цієї акції приєднався Житомир. 2 червня 2019 року ми збиралися на майдані Корольова. Вона має дві теми: перша - протест проти примусу щодо вакцинації, а друга тема - ми хочемо вшанувати сьогодні пам'ять тих дітей, які загинули після вакцинації. Чому я кажу «після»? Том що довести, що це було внаслідок вакцинації, можливо, складно, можливо, це комусь не зручно і тому всі смерті дітей у 2019 році, а їх було 19, всі ці смерті на сайті міністерства охорони здоров'я викладені, як після вакцинації», - розповідає співорганізаторка акції Наталія Слободянюк.


Під час акції організатори збирали підписи під зверненням до Верховної Ради з проханням припинити дискримінацію за ознакою наявності щеплення.

«Ми хочемо звернутися до нашої держави із закликом, що вакцинація має бути, вона має плюси, вона підставна у деяких випадках, але громадянам потрібно надавати об'єктивну інформацію: і плюси, і мінуси, щоб людина зробити свій вільний вибір. Звернення підготувала ГО «Вакцинація: вільний вибір», - додала співорганізаторка акції Наталія Слободянюк.

Нагадаємо, у Житомирі мати учениці школи №17 звернулася до суду, щоб скасувати пункт наказу департаменту освіти щодо заборони нещепленим дітям відвідувати заклади освіти.

Як повідомляв Житомир.info, 17 квітня 2019 року Верховний суд України ухвалив рішення на користь обов’язкової вакцинації та визнав, що заборона відвідувати дитячі садочки невакцинованим дітям законна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція вакцинація щеплення протест  
Матеріали по темі