Здоров'я

​У Житомирі поки не відкриватимуть поліклініки та денні стаціонари через збільшення кількості хворих на COVID-19

9 June 2020, 11:10

Поліклініки та денні стаціонари у Житомирі не запрацюють з 10 червня, як це планували раніше. Таке рішення пов’язане із збільшенням кількості інфікованих на коронавірус.

Про це під час брифінгу в Житомирській ОДА повідомив начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«Ми надіялися, що у зв’язку з тією тенденцією, що була на початку минулого тижня, саме зменшення захворюваності, що вийдемо на послаблення карантинних заходів і відкриємо з 10 червня четверту хвилю послаблень і амбулаторно-поліклінічну допомогу. На жаль підвищена захворюваність не дозволяє нам цього зробити і заклади охорони здоров’я і надалі будуть працювати по наданню ургентної невідкладної допомоги, а денні стаціонари і поліклініки ще не запрацюють. Лише у випадку, якщо інцидентність знизиться і буде нижче 12 проміле, а на сьогодні цей показник майже 14», – зазначив Микола Суслик.

Також Микола Суслик, відповідаючи на питання журналістів, повідомив, що не працюватиме денний стаціонар у психіатричній лікарні.

«На вихідних теж у нас у психіатричній лікарні виявлено два випадки інфікування COVID-19. Вивчені всі контактні особи, які знаходяться в обсервації і теж денні стаціонари і амбулаторно-поліклінічну допомогу ми не маємо зараз можливості відкривати і дозволити їм працювати», – додав Микола Суслик.

Нагадаємо, 1 червня під час брифінгу в ОДА повідомляли, що у Житомирській області поліклініки можуть запрацювати з 10 червня.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області станом на ранок 9 червня підтвердили 45 нових випадків COVID-19. Всього інфікованих 943 людини. Одужали вже 500. В Україні лабораторно підтверджено 27856 випадків COVID-19, з них 394 виявлено упродовж останньої доби. Житомир.info

Попередньо міський голова повідомляв, що така лабораторії може коштувати близько 1 млн 200 грн та зможе робити до 800 тестів на коронавірус за добу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус поліклініка денні стаціонари брифінг  
Матеріали по темі