Влада

Житомирська облрада хоче передати своєму комунальному підприємству майже 9 га землі бази «Кавунова дача»

11 June 2020, 16:38

Житомирська обласна рада хоче надати дозвіл КП «Готельний комплекс «Україна» на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення у постійне користування 8,82 га землі в селі Зарічани.

Відповідний проєкт рішення сесії 11 червня оприлюднений на сайті облради.

«Розглянувши звернення комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради від 04.06.2020 № 21, враховуючи рекомендації постійних комісій обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, з питань бюджету і комунальної власності, обласна рада вирішила надати дозвіл комунальному підприємству «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення у постійне користування земельної ділянки орієнтовною площею 8,8200 га, на якій розташоване нерухоме майно, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області і знаходиться за адресою: Житомирська область, Житомирський район, с. Зарічани, вул. Бориса Тена, 166, для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови», - йдеться у проєкті рішення.

Зазначимо, що за вказаною адресою знаходиться база «Зарічани», більш відома як «Кавунова дача».

Нагадаємо, директором готельного комплексу «Україна» в березні 2015 року був призначений Петро Козенюк. На місцевих виборах 2015 року Козенюк балотувався в депутати обласної ради від Блоку Петра Порошенка. На сесії обласної ради 5 березня 2020 року за наполяганням депутат з фракції УКРОП Віталія Науменка до порядку денного включили питання щодо переукладання контракту з директором комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради Петром Козенюком, але проєкт рішення не набрав необхідної кількості голосів.

Як повідомляв Житомир.info, коли головою Житомирської ОДА був Юрій Забела (з листопада 2007 р. по березень 2010 р.) готель «Зарічани» перестав приймати відвідувачів і отримувати прибутки, а став закритою базою відпочинку – для гостей обласної влади. Влітку 2015 року директор КП «Готельний комплекс «Україна» Петро Козенюк розповідав, що відкрита для всіх охочих база відпочинку в Зарічанах знову набула популярності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада база готель Кавунова дача земля Зарічани  
Матеріали по темі