Економіка

У травні в Житомирській області значно подорожчали яйця, а м'ясо курей стало дешевшим, – статистика

13 June 2020, 10:42

На споживчому ринку Житомирської області в травні, порівняно з квітнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,0%.

Про це 12 червня повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, яйця подорожчали на 19,9% (виділено редакцією), оливкова олія, риба та продукти з риби, борошно і крупи, рис, шоколад, макаронні вироби, соуси, приправи, масло, сіль, прянощі та кулінарні трави – на 4,4-1,2%», – йдеться у повідомленні.

Дорожчими стали фрукти загалом на 23,9%, у тому числі яблука – на 55,8%, ківі – на 22,2%. Ціни на овочі піднялись в цілому на 2,2% внаслідок подорожчання картоплі на 4,8%, натомість, коренеплоди, цибуля та гриби подешевшали на 4,7%.

Зазначається, що ціни на м'ясо курей знизились на 7,4%, молоко, соняшникову олію, кондитерські вироби з цукру, маргарин та інші рослинні жири, кисломолочну продукцію, свинину – на 1,9-0,8%.

Алкогольні напої, тютюнові вироби піднялись в ціні загалом на 2,3%, зокрема, тютюнові вироби – на 3,8%.

Нагадаємо, 15 травня 2020 року Житомир.info знімав відеосюжет про ціни на Житньому ринку в Житомирі. Тоді з’ясувалося, що після карантину на ринку подорожчали овочі, а м'ясо стало дешевшим.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією ГУ статистики, на споживчому ринку Житомирської області в квітні 2020 року, порівняно з березнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,3%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: продукти статистика яйця ціна  
Матеріали по темі