Місто

У Житомирі на восьми вулицях хочуть звузити ліву смугу для руху автомобілів до 2,75 м

16 June 2020, 15:10

У Житомирі збираються запровадити заходи, спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху та вдосконалення дорожніх умов на вулицях міст: на деяких вулицях обмежать швидкість до 50 км/год, а на восьми – звузять ліву смугу руху.

Відповідний проєкт рішення виконкому 16 червня оприлюднили на сайті міської ради.

«В умовах щільної історичної та/або існуючої забудови на усій території міста для вулиць, де не здійснено реконструкції та ширина проїжджої частини яких не перевищує 18 м, прийняти максимальну розрахункову швидкість руху 50 км/год незалежно від категорії вулиці. Для таких вулиць: затвердити стандартну ширину смуг для руху автомобілів 3,0 м; де наявні 2 смуги в одному напрямі та, зокрема, здійснено ремонт дорожнього покриття, затвердити ширину лівої смуги для руху автомобілів 2,75 м, згідно з переліком, що додається», - йдеться у проєкті рішення.

Зазначається, що нововведення не застосовуються на ділянках вулиць, де необхідне розширення смуг на горизонтальних кривих радіусом менше 750 м у відповідності до ДБН.

Управління транспорту і зв’язку міської ради хочуть зобов’язати:

контролювати застосування норм даного рішення балансоутримувачем при нанесенні дорожньої розмітки під час проведення поточного утримання доріг;

привести існуючі та провести розробку нових паспортів, схем організації дорожнього руху на вулицях міста у відповідності до даного рішення;

проінформувати членів міської комісії з безпеки дорожнього руху, Управління патрульної поліції в Житомирській області, Житомирську обласну державну адміністрацію про норми даного рішення.

У разі прийняття рішення управління капітального будівництва має застосовувати визначені норми при проєктуванні капітального ремонту та будівництва вулиць.


Додаток до проєкту рішення міськвиконкому

Нагадаємо, 9 червня кілька десятків житомирських велосипедистів приїхали до управління патрульної поліції, аби нагадати, що вони є повноправними учасниками дорожнього руху. За словами організаторів акції «Підтримай Велорух в Житомирі», керівництво відділу безпеки поліції відмовляється погоджувати проєктну документацію по розмітці дорожнього покриття вулиць, у якій передбачені велосмуги, що звужують ліву смугу руху на 25 см.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2019 року житомиряни тестували велосмуги, які передбачені у проєкті капітального ремонту Великої Бердичівської, а після цього на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху з`ясовували, чи відповідає нова дорожня розмітка державно-будівельним нормам. Наприкінці жовтня стало відомо, що на начальника управління капітального будівництва В’ячеслава Глазунова патрульна поліція склала припис через порушення норм і стандартів безпеки дорожнього руху при нанесенні розмітки на вулиці Великій Бердичівській. В лютому 2020 року начальника УКБ оштрафували на 255 грн за невиконання припису «щодо приведення у відповідність до ДБН та інших нормативно-правових документів у сфері безпеки дорожнього руху дорожню розмітку по вулиці Велика Бердичівська від площі Соборної до Старого бульвару».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком розмітка дорога велосмуга  
Матеріали по темі