Місто

Житомирська міськрада на період карантину дозволила громадським організаціям не платити за оренду майна

18 June 2020, 13:42

Житомирська міська рада на період карантину дозволила громадським організаціям не платити за орендоване комунальне майна.

За відповідні зміни до рішення міської ради від 3 квітня 2020 року «Про звільнення від сплати за оренду майна» депутати проголосували на черговій сесії 18 червня.

«Внести зміни до рішення міської ради від 03.04.2020 № 1820 «Про звільнення від сплати за оренду майна», а саме пункт 1 викласти в наступній редакції: Звільнити на період з моменту установлення карантину по 1 червня 2020 року громадські організації та орендарів, діяльність яких заборонена та не здійснюється згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами і доповненнями), від сплати за оренду нерухомого майна Житомирської міської об’єднаної територіальної громади», - йшлося в оприлюдненому 28 травня проєкті рішення.

Перед голосуванням мер Сергій Сухомлин зауважив, що у зв’язку з продовженням карантинних заходів дату треба змінити.

«До 31 липня звільнити від сплати громадські організації, які подали заявки. Якщо ще подадуть, то будемо розглядати. І треба проінформувати про таку можливість для перерахунку орендної плати», - сказав мер Житомира.

Сухомлин також зачитав рекомендацію щодо продовження для перевізників дії пільговою орендної плати в розмірі 1 грн за використання валідаторів: термін – до 31 липня 2020 року.

Нагадаємо, депутати на сесії міської ради 3 квітня проголосували за звільнення підприємців від сплати за оренду комунального майна на період карантину та додали в проєкт рішення рекомендації звільнити приватних перевізників від щомісячної орендної плати у сумі 330 грн за валідатори.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 22 травня 2020 року запровадили другий етап виходу з карантину й почався так званий «адаптивний» карантин, під час якого епідемічну ситуацію в регіонах відстежують за трьома ознаками. Через зростання кількості хворих Кабінет міністрів 17 червня вирішив подовжив дію карантинних обмежень до 31 липня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада оренда карантин сесія  
Матеріали по темі