Влада

Поліцейських, які скоїли ДТП з загиблими і травмованими в Овруцькому районі та в Олевську, звільнили з роботи

23 June 2020, 12:30

Поліцейські, підозрювані у скоєнні дорожньо-транспортних пригод в Овруцькому районі та місті Олевську, внаслідок яких загинули відповідно четверо людей та стільки ж травмувалися, недостойні служити у лавах поліції: обидва правоохоронці вже звільнені з роботи.

Про це під час брифінгу, який відбувся 23 червня біля будівлі ГУНП на Старому бульварі, повідомив новопризначений начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Юрій Олійник.

«У мене немає слів. Я вам можу сказати одне: у мене буде принципова позиція щодо тих співробітників, які, я вважаю, недостойні служити в лавах поліції. Вони будуть негайно звільнені, вони уже звільнені. Керівництво буде відсторонене: хто буде знятий з посад, хто буде відсторонений на час розслідування. Мета і завдання поліції – це охорона безпеки громадян, охорона прав і свобод громадян. А дії таких, в лапках «поліцейських», приносять негатив у сім’ї, приносять горе в сім’ї, тому нетерпимість повна до таких поліцейських», – сказав Юрій Олійник.

Він також похвалився, що на попередньому місці роботи серед його співробітників не було жодного хабарника та ніхто не був поміченим за кермом у стані сп’яніння (інформація про попередні місця роботи Юрія Олійника – тут).

«На попередніх моїх місцях роботи у мене в жодного співробітника не було задокументовано керування транспортним засобом у нетверезому стані, жодного співробітника не було задокументовано на отриманні хабаря. Я буду йти до того, щоб Головне управління було точно в такому ж стані, щоб у нас не було таких випадків у майбутньому», – пообіцяв начальник ГУНП у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 8 червня в Овруцькому районі зіткнулися Mitsubishi та Lanos: загинули троє дорослих і дитина. За кермом Mitsubishi перебував інспектор слідчого відділення Лугинського відділення поліції. 11 червня його взяли під варту без права внесення застави.

20 червня у місті Олевськ Житомирської області зіштовхнулись Volkswagen та Chevrolet. Внаслідок ДТП травми отримали четверо людей, в тому числі дитина. За кермом Volkswagen був поліцейський. Згодом з’ясувалося, що правоохоронець був нетверезим.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія поліцейський Олійник брифінг  
Матеріали по темі