Місто

Влада Житомир дозволила ГО поставити біля кар’єру безоплатні альтанки та майданчики, а тепер хоче це «виправити»

29 June 2020, 10:55

Виконавчий комітет хоче внести зміни у своє рішення від 15 серпня 2018 року, яке стосується благоустрою території по вул. Гранітній, 16 – біля Соколовського кар’єру.

Відповідний проєкт рішення виконкому оприлюднений 26 червня.

«1. Погодити громадській організації «Древлянє» проведення благоустрою території по вул. Гранітній, 16 з розміщенням малих архітектурних форм (альтанок, обладнання ігрового та спортивного майданчиків), тимчасової споруди поза межами прибережної захисної смуги водойми в межах благоустрою території згідно з наданими ескізами та обов'язковим утриманням їх в належному стані.», - в такій редакції хочуть викласти п.1 рішення від 15.08.2018 року.

ГО «Древлянє» зареєстрована 30 травня 2018 року, її засновниками є Павлюк Віталій Петрович (більш відомий як Віталій Валан) та Фещенко Богдан Станіславович (колишній боєць батальйону «Айдар» з позивним «Япончик»).

Зазначимо, що в попередній редакції рішення згода на проведення благоустрою надавалася «без надання платних послуг та влаштування огорожі». На засіданні виконкому 15 серпня 2019 року Віталій Павлюк запевняв, що відпочинок для всіх на облаштованій ділянці площею більш ніж 4 га буде безкоштовний, а мер Сергій Сухомлин наголошував, що у разі виникнення ідеї використання малих архітектурних форм «під комерцію» рішення виконкому про благоустрій буде скасоване.

Нижче – рішення міськвиконкому від 15.08.2018 та додатки до нього


Як повідомляв Житомир.info, Соколовський кар’єр з’явився внаслідок затоплення гранітного кар`єру, який припинив своє існування понад два десятки років тому. Максимальна глибина, виміряна ехолотом в зимовий час, складає 104 метри. У серпні 2019 року КАТП-0628 збиралося ліквідувати стихійне сміттєзвалище, утворене на території Соколовського кар’єру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком кар'єр благоустрій вул.Гранітна  
Матеріали по темі