Місто

​Житомирська ГО хоче облаштувати територію Соколовського кар’єру альтанками та майданчиками

15 August 2018, 15:03

У Житомирі на території Соколовського кар’єру можуть з’явитися альтанки, спортивний та ігровий дитячий майданчики.

За дозволом на облаштування цієї території у 4,8 га до членів виконкому 15 серпня звернулась громадська організація «Древляни».


«Ми хочемо взяти прибрати цей берег. Він весь у бруді, пляшках. Якщо там навести порядок, поставити там ці альтанки, місцеві будуть скидатися, ми не будемо брати ніяких інвестицій. Самі зробимо, щоб могли ми відпочивати, діти, будуть АТОвці до нас приїздити», - розповідає представник ГО «Древляни» Віталій Павлюк.

З одного боку членів виконкому потішила така ідея, однак без додаткових питань не обійшлося.

«Якщо у вас потім з’явиться інша ідея - використовувати під комерцію, то це вже буде інше рішення, і ніякої комерції по цьому рішенню бути не може. Якщо вона буде, ми маємо право прийняти рішення анулювати це рішення виконкому. Там малі архітектурні форми, вони просто зносяться і все. Ви погоджуєтесь на таке? Так, тоді все», - зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Зрештою, члени виконкому дали дозвіл на облаштування території, проте за умови, що ділянка не огороджуватиметься парканом і відпочинок зі зручностями на території кар’єру буде безкоштовний.

Нагадаємо, Соколовський кар’єр - одне з найулюбленіших місць відпочинку житомирян між Крошнею та Богунією. З’явився внаслідок затоплення гранітного кар`єру, який припинив своє існування більше двох десятків років тому. Досить чистий порівняно з іншими житомирськими кар’єрами. Липневий фоторепортаж з Соколовського кар’єру можна переглянути тут.

Як повідомляв Житомир.info, 9 серпня 2018 року в Соколовському кар’єрі втопився чоловік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кар'єр виконком Соколовський кар'єр  
Матеріали по темі