Влада

Мер Житомира змусив «айдарівців» вибачитись, після чого вони одразу висловили йому претензії

1 February 2017, 14:35

Одразу кілька «айдарівців», які на намагались заблокувати вихід із прес-центру під час розгляду питання будівництва багатоповерхівки на Старому бульварі кілька тижнів тому, знову прийшли на засідання виконавчого комітету у середу 1 лютого. Вони хотіли зачитати офіційне звернення «Військово-патріотичного клубу «Айдар» у місті Житомирі, але міський голова сказав, що надасть їм слово лише після публічних вибачень перед членами виконкому.

«Відразу ж, як просить мер, ми вибачаємося за обставини, що склалися минулого разу. Перед членами виконкому, перед жінками. Було некоректно, але тому були обставини. Ви прекрасно про це знаєте, Сергію Івановичу. Нас трохи ввели в оману, використали, як зазвичай використовують військових у своїх меркантильних цілях. Ми вибачаємось, що з того. Неправильно було зроблено. Будемо сподіватись, що більше такого не буде, якщо нас більше ніхто не буде дурити», - сказав Богдан Фещенко.

Після вибачень чоловік зачитав звернення до членів виконавчого комітету та міського голови, у якому йшлося і про будівництво на Старому бульварі, і про земельну ділянку на розі вулиць Київської та Театральної, і про претензії до забудовників у Житомирі, які, за словами «айдарівців», не виділяють житло для учасників АТО. Окремо у своєму звернені «айдарівці» висловили претензії і до міського голови.

Відповідаючи на звернення, мер повідомив, що ставки пайової участі для забудовників знижено рішенням сесії міської ради. За словами Сергія Сухомлина, це зроблено для того, щоб Житомир не перетворився на місто недобудов.

«Перед усіма я вам скажу: якщо ви говорите про два відсотки – передайте привіт Попову. Коли він пише ці листи, то хоча б подивився рішення сесії міської ради, яке було прийнято приблизно півтора року тому. Для того, щоб стимулювати забудовника вчасно здавати будівництва, щоб вони у нас не перетворювалися на довгобуди, було тоді прийняте рішення, що при здачі об'єкта «в строк» з чотирьох відсотків робиться пільга в два відсотки. І тоді ж була ухвалена пільга з 10% до 1% при будівництві виробництв, створення додатково 50 робочих місць і суми інвестицій. Ми зменшили пайовий внесок при будівництві виробництв з 10% до 1%. Я вважаю, що це абсолютно правильно. Це перше. Друге, по Київській, 6. Мене не цікавить компенсація комусь тих хабарів, які були роздані за цю ділянку. Це їхні особисті проблеми, і нехай вони самі збирають гроші і повертають своїм господарям ті гроші, які вони свого часу роздали за цю ділянку. Щоб не було спекуляцій по «Інтергал-буду», щоб люди по цій ділянці, по ділянці парку, не прикривалися ідеєю квартир для АТОвців, в бюджеті 2017 року буде передбачена сума на покупку семи квартир для учасників АТОу», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, раніше Сергій Сухомлин заявляв, що чекає публічних вибачень від «представників громадськості» за ситуацію, яка склалась під час обговорення будівництва багатоповерхівки на Старому бульварі 18 грудня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі