Влада

На Маликова у Житомирі приватна фірма хоче облаштувати майданчик для вигулу тварин

2 July 2020, 13:46

У мікрорайоні Маликова в Житомирі мають намір створити майданчик для вигулу і тренування тварин.

Проєкт рішення виконкому «Про погодження проведення благоустрою території з розміщенням тренувально-вигульного майданчика для собак за адресою: бульвар Польський, 15» 1 липня був опублікований на сайті Житомирської міської ради.

У проєкті рішення зазначено, що ініціаторами облаштування майданчика стали жителі мікрорайону Маликова. Пропозицію стосовно майданчика надало підприємство, яке зареєстроване на проспекті Миру в Житомирі.

«Розглянувши звернення ініціативної групи спільноти власників тварин мікрорайону Маликова та пропозицію ТОВ з іноземними інвестиціями «ФЕРПЛАСТ-УКРАЇНА» (…), з метою належного вигулу домашніх тварин в межах Житомирської міської об`єднаної територіальної громади, виконавчий комітет Житомирської міської ради вирішив:
Погодити ТОВ з іноземними інвестиціями «ФЕРПЛАСТ-УКРАЇНА» проведення благоустрою території з розміщенням тренувально-вигульного майданчика для собак за адресою: бульвар Польський, 15 згідно зі схемою, погодженою департаментом містобудуванням та земельних відносин Житомирської міської ради», – йдеться у проєкті рішення.

Схему майданчика до проєкту рішення не прикріплюють, однак його макет у Facebook-групі 14 травня опублікував чоловік депутатки Житомирської міської ради Валерій Онопрієнко.

Зазначимо, що у серпні 2016 року тодішній заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко у відповіді на інформаційний запит повідомив Житомир.info, що у Житомирі є два майданчики, спеціально облаштовані для вигулу домашніх тварин, і один з них розташований за адресою, вказаною і в проєкті рішення, – на бульварі Польському, 15 (інший – на вулиці Олександра Клосовського, 10). У відповіді на запит також зазначалося, що майданчик на бульварі Польському був облаштований ще у 2013 році (на Клосовського – у 2014 році).

У 2016 році площадка для вигулу псів потрапила в об’єктив камери нашого фотокореспондента, який знімав репортаж у мікрорайоні Маликова. «Майданчик для собак. Вперше у Житомирі», – табличка з таким написом була прикріплена до паркану-сітки, за яким були розташовані свіжопофарбовані споруди для дресирування собак.

На фото, відзнятих 2 липня 2019 року, той же майданчик має інший вигляд: таблички немає, фарба на конструкціях для дресирування полущилася та вигоріла, сама територія заросла високою травою.

Директорка КП «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради Олександра Мельник у коментарі Житомир.info 2 липня розповіла, що на балансі очолюваного нею підприємства нині немає спецмайданчиків, призначених для вигулу тварин. Вона також зауважила, що жителі мікрорайону Маликова кілька років поспіль зверталися до міського голови з проханням стосовно створення собачого майданчика, люди збирали відповідні підписи.

«Це була ініціатива власників тварин, кілька років поспіль вони зверталися до міського голови, зібрано більше 500 підписів громадян, жителів того району, щодо потреби у цьому майданчику. Цим питанням займалася і депутатка міської ради, звернулася до «Ферпласту», і вони готові облаштувати цей майданчик та подарувати місту. Але місто має надати дозвіл на проведення благоустрою. Ми плануємо займатися питанням взяття на баланс цього майданчика», – розповіла Олександра Мельник.

Зауважимо, що у 2017 році Інспекція з благоустрою Житомира замовила проєкти п’яти майданчиків для вигулу собак. Їх планували облаштувати за такими адресами: вул. Героїв Десантників, 23; вул. Вітрука, 47; вул. Бориса Тена, 104; вул. Крошенська, 36; вул. Шевченка, 37.

Чи був побудований хоч один з них, Житомир.info 2 липня запитав у начальника КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» міської ради Юрія Юзвинського. З його слів, проєкти не були реалізовані. Точніше, у 2019 році був споруджений майданчик за однією з адрес, вказаною у переліку, – на Героїв Десантників.

«Один з проєктів за власні кошти реалізував «Ферпласт», побудувавши майданчик у районі Героїв Десантників, на Богунії. Якраз зараз вони передають цей об’єкт на баланс КП «Центр захисту тварин», йдуть перемовини щодо цього. Будівництво майданчиків за деякими іншими адресами категорично не погоджували місцеві мешканці», – повідав Юрій Юзвинський.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2020 року в КП «Центр захисту тварин» інформували, що у рамках реалізації проєкту бюджету участі в Житомирі проводять безкоштовне чіпування домашніх собак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака пес проєкт рішення Маликома майданчик для вигулу тварин  
Матеріали по темі