Влада

Директор КП «Житомирводоканал» через суд скасував догану від мера, яку отримав ще в 2017 році

7 July 2020, 12:49

Директор комунального підприємства «Житомирводоканал» Андрій Нікітін через суд домігся скасування розпорядження Житомирського міського голови від 21 серпня 2017 року, яким керівнику КП було оголошено догану.

Відповідне рішення Корольовський районний суд ухвалив ще 28 травня 2020 року, але оприлюднили його лише 6 липня.

Нагадаємо, 7 червня 2017 року колективу водоканалу представили нового керівника – Андрія Нікітін, а за кілька місяців після призначення на посаду він вже отримав догану. Причиною притягнення до дисциплінарної відповідальності став витік стічних вод у річку Тетерів в райони вулиці Івана Гонти в липні 2017 року. Після отримання у вересні цього ж року висновку ветеринарної інспекції, що у загибелі риби в Тетереві вини водоканалу немає, Андрій Нікітін звернувся до суду з позовом до мера Сергія Сухомлина та міської ради, вимагаючи скасувати розпорядження про догану.


Розпорядження, яке в суді оскаржував керівник водоканалу

Провадження за позовом директор КП «Житомирводоканал» Короловський суд відкрив ухвалою від 12 жовтня 2017 року, розгляд справи затягнувся на 2,5 роки.

Скріншот з рішення Корольовського райсуду

30 січня 2018 року обидва відповідачі подали відзиви на позовну заяву та просили залишити її без задоволення, бо розпорядження прийняте з дотриманням вимог чинного законодавства, тобто в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, а відтак є законним. Стосовно доводів представника відповідача щодо наявності підстав для закриття провадження у справі у зв`язку із закінченням одного року з дня накладення дисциплінарного стягнення (ст. 151 КЗпП), то суд не взяв їх до уваги, оскільки в даному випадку позивачем оскаржувалося саме розпорядження про притягнення до дисциплінарної відповідальності з метою захисту своїх прав та інтересів.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2017 року рибалки почали скаржитись на загибель риби в річці Тетерів на вулиці Івана Гонти у Житомирі й пішли в міськраду, щоб розповісти про лихо. Люди розказали, що 20 липня побачили в річці багато мертвої риби, раки лізли на берег, а чайки бенкетували. 25 липня фахівці Держрибагентства виїхали на місце події та відібрали зразки риби й проби води. 4 серпня Держекоінспекція в Житомирській області надіслала ЗМІ інформацію, в якій чітко вказала винуватця забруднення річки Тетерів та загибелі біоресурсів - КП «Житомирводоканал» міської ради. На брифінгу 7 серпня мер Сергій Сухомлин пообіцяв зробити «оргвисновки», якщо екологи доведуть провину «Житомирводоканалу» в забрудненні Тетерева.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нікітін догана суд водоканал  
Матеріали по темі