Економіка

За І півріччя доходи місцевих бюджетів Житомирської області збільшилися на 3,9%

17 July 2020, 09:48

У порівнянні з січнем-червнем 2019 року доходи місцевих бюджетів Житомирської області за І півріччя 2020 року збільшилися на 127,6 млн грн або на 3,9%.

Про це зазначається у розпорядженні голови ОДА «Про підсумки виконання місцевих бюджетів області за І півріччя 2020 року та визначення основних напрямів роботи щодо виконання бюджетних показників у ІІ півріччі 2020 року», підписаному 13 липня.

«Приріст досягнуто за рахунок збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб (збільшення мінімальної заробітної плати, підвищення грошового забезпечення військовослужбовців). Крім цього, збільшилися надходження рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, єдиного податку та частини чистого прибутку комунальних підприємств. Разом з тим, на 11,4 млн грн або на 3,7 відсотка зменшилися надходження плати за землю порівняно з січнем-червнем 2019 року. На зменшення надходжень плати за землю у першу чергу вплинули зміни до Податкового кодексу, якими звільнено від нарахування плати за землю суб’єктів господарювання протягом березня 2020 року. Також, у результаті зниження споживчого попиту та цін на пальне зменшились надходження акцизного податку з реалізації пального на 3,0 млн грн або на 2,5 відсотка», - йдеться у документі.

Нагадаємо, в інтерв’ю Житомир.info у травні поточного року заступниця мера Світлана Ольшанська розповідала, що за січень-квітень 2020 року у порівнянні з відповідним періодом минулого бюджет Житомирської міської ОТГ мав приріст у 12%, а перевиконання бюджету у І кварталі у порівнянні з минулорічним показником на 19 % дозволило Житомиру протриматися упродовж квітня та травня, коли бюджет недоотримав близько 70 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА бюджет доходи  
Матеріали по темі