Економіка

​Перевиконання бюджету Житомира в І кварталі дозволило місту протриматися у квітні та травні

3 June 2020, 11:34

Перевиконання бюджету Житомирської об’єднаної територіальної громади у І кварталі, у порівнянні з минулорічним показником, на 19 % дозволило місту протриматися упродовж квітня та травня, коли бюджет недоотримав близько 70 млн грн.

Про це 3 червня на засіданні виконкому повідомила директор департаменту бюджету і фінансів Діна Прохорчук.

«До бюджету Житомирської міської об’єднаної територіальної громади у першому кварталі 2020 надійшло 660,5 млн грн, з них доходи загального фонду – 632,4 млн грн. Порівняно з плановими показниками, доходи загального фонду в І кварталі виконані на 87,5 %. У І кварталі, в порівнянні з минулорічним показником, маємо виконання майже на 19 %», - прозвітувала про виконання бюджету Житомирської міської ОТГ Діна Прохорчук.

За її словами, бюджет недоотримав 76 млн грн, але це пов’язано з тим, що у І кварталі були заплановані більші доходи і більші видатки, які необхідно було провести. Все ж таки, за словами Діни Прохорчук, більш реальний показник, який маємо враховувати при порівнянні -це динаміка до попереднього року.

«У нас в бюджеті доходи загального фонду, який є основною частиною наших доходів, запланований на 11%. Фактично, це перевиконання в І кварталі відносно показників попереднього року, дало змогу забезпечити своєчасне виконання усіх заходів пов’язаних з коронавірусною інфекцією у квітні та травні. Тобто, фактично, ось ця «фінансова подушка» дала нам можливість протриматися ці два місяці», - повідомила Діна Прохорчук.

Як розповіла директор департаменту бюджету і фінансів, на сьогодні доходи квітня-травня тримаються на рівні 10-11%, тому в міській раді поки оптимістично налаштовані щодо виконання як доходної, так і видаткової частини. Разом з тим не бачать додаткових джерел збільшення видаткової і доходної частини бюджету.

«Фактично за квітень і травень ми недоотримали доходів. Якщо б ми мали динаміку на рівні І кварталу, ця сума б становила у квітні і травні близько 70 млн грн», - зазначила Діна Прохорчук.

«Це кошти, які б ми могли отримати і планувати фінансування бюджету розвитку, але навіть без цих коштів ми впевнені, що місто буде працювати, на зарплати і енергоносії вистачить», - додав мер Житомира Сергій Сухомлин.

За словами директора департаменту бюджету і фінансів Діни Прохорчук, на сьогодні в Житомирі повністю забезпечено фінансування усіх захищених, а також незахищених видатків, профінансовані усі видатки: і капітального, і поточного характеру.

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня 2019 Житомирська міська рада затвердила бюджет міської ОТГ на 2020 рік та розподілила 100 млн грн бюджету розвитку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет Прохорчук дохід видатки  
Матеріали по темі