Місто

Депутати ухвалили звернення до ОДА щодо руху приміських маршруток у Житомирі, Пучича цікавило «скільки коштує»

21 July 2020, 15:14

Міська рада звернеться до Житомирської ОДА щодо впорядкування приміської автобусної мережі в межах Житомирської об’єднаної територіальної громади.

Дане звернення депутати розглянули 21 липня на позачерговій сесії.

«У цьому проєкті рішення пропонується звернутися до обласної влади, щодо впорядкування приміських маршрутів. Навіть виникає ситуація, коли у цьому розпорядженні до сфери відповідальності обласної адміністрації відноситься сполучення між Житомиром і селом Вереси, що вже є одною об'єднаною територіальною громадою», - сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Перед голосуванням депутат Влад Пучич обурився, що у звернені відсутній маршрут №108.

«Костянтин Володимирович, скажіть будь ласка, мене дуже цікавить питання, скільки коштує, щоб один номер маршруту не потрапив до цього переліку обласних маршрутів, які сьогодні ми пропонуємо упорядкувати. Я про маршрут №108, який виходить з кооперативу «Восход», їде через всю вулицю Київську, через вулицю Театральну, по Великій Бердичівській і по Жуйка на Зарічани. Маршрут, який їде через дві центральні вулиці і ось тут у цьому переліку навіть цієї речі немає», - сказав Владислав Пучич.


Маршрут №108 запропонували внести до звернення. Пропозицію підтримали, «за» проголосували 24 з 30 присутніх депутатів.

«Розпорядженням голови Житомирської обласної адміністрації, яке прийняте в червні минулого року, було виведене з приміської автобусної мережі ряд автобусних маршрутів приміського сполучення, які перелічені у цьому рішенні. У тому числі - це №104, №106, №110, а маршруту №108 в даному переліку і не було. Тобто він і не був виведений з приміської автобусної мережі. Тому враховуючи те, що місяць тому було скасоване відповідне рішення голови адміністрації і фактично всі ці 10 приміських маршрутів повернуті до приміської автобусної мережі, тому звертаємося до обласної адміністрації щодо впорядкування маршрутів, які були в рішенні. Якщо у вас є пропозиція включити до переліку маршрут №108, ми не заперечуємо, навіть підтримуємо», - пояснив начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міськради Костянтин Підпокровний.

Крім цього, до даного проєкту рішення сесії запропонували внести доповнення щодо контролю приміських автобусних маршрутів.

«Суть рішення і воно буде працювати, коли це буде системна, щоденна робота, протягом якогось часу, наприклад, місяця. Коли ці спільні рейди управління транспорту, трансбезпека та поліція будуть стояти на центральних зупинках і накладати фінансові санкції на обласні маршрути, які зупиняються. Моя пропозиція – додати до пункту 3 проєкту рішення вжити заходів щодо щоденного контролю приміських автобусних маршрутів на предмет дотримання», - додав Влад Пучич.

Дану пропозицію депутати не підтримали.

Нагадаємо, влада Житомира підготувала звернення до Житомирської облдержадміністрації, в якому хоче нагадати, що приміські маршрутки відправляються з автостанції та мають лише узгоджені зупинки. Текст депутатського звернення з проєкту рішення сесії тут.

Як повідомляв Житомир.info, на засідання 14 липня 2020 року виконавчий комітет Житомирської міської ради зняв з розгляду проєкт рішення про затвердження нової міської автобусної мережі до врегулювання питання приміських перевезень з ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приміські маршрути сесія автобусна мережа  
Матеріали по темі