Місто

У Житомирі 29 липня на пів дня зупинять годинник над міською радою заради профілактики, а деталей до нього вже немає

28 July 2020, 16:56

У Житомирі 29 липня пів дня не працюватиме годинник на будівлі міської ради.

Про це 28 липня повідомила пресслужба мерії.

«Із 09:00 год. до 14:00 год. 29 липня головний годинник Житомира, що розташований на будівлі міської ради, тимчасово не працюватиме. Як повідомили у відділі господарського забезпечення міської ради, робота годинника буде зупинена у зв’язку з проведенням ремонтно-профілактичних робіт», – йдеться у повідомленні.

Керівник відділу господарського забезпечення Житомирської міської ради Анатолій Весельський у коментарі Житомир.info уточнив, що наразі годинник не потребує заміни деталей. Разом з тим, з його слів, у разі необхідності, знайти запчастини до годинника буде вкрай складно.

«Будуть проводитись ремонтно-профілактичні роботи. Там є і поломка, яка не дає йому нормально працювати, її треба усунути – зробити перепайку. У нас є два інженери, які працюють в нас за трудовою угодою та його обслуговують. Деталей до нього практично вже й нема. Колись я купив один мотор-редуктор, ми його замінили, знайшов один Україні. Ми робимо йому профілактику, і годинник працює. Він старий, але надійний», – зазначив Анатолій Весельський.

Як повідомляв Житомир.info, годинник над Житомирською міською радою тимчасово не працював у лютому 2018 року: замерз механізм. Годинник зупинявся і наприкінці серпня 2018 року: не працював мотор-редуктор. Стрілки житомирського «біг-бену» завмирали також у листопаді 2018 року.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: годинник ремонт  
Матеріали по темі