Влада

​Замість «Пакунка малюка» породіллі отримуватимуть картку з 5 тис. грн для купівлі дитячих товарів, - Шмигаль

29 July 2020, 17:30

На засіданні уряду 29 липня була прийнята постанова щодо монетизації одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

«Дуже важлива постанова, важливий соціальний момент. Тобто, у нас зараз передбачено на виплату породіллям «Пакунок малюка» 5 тисяч гривень. Ті пакунки, які зараз залишилися в регіонах, будуть дороздані породіллям, а карточки з 5 тисячами гривень будуть фактично видаватися при народженні на закупівлю дитячих товарів, замість «пакунка малюка». Ми розмовляли з породіллями і «пакунок малюка» не завжди відповідав їх потребам чи побажанням. Тому зараз вони отримають змогу самостійно за гроші, і не за 3700, як коштував «Пакунок малюка», а за повну суму, яку передбачає бюджет, закуповувати товари для дітей», - зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Уряд підтримав дану постанову.

Нагадаємо, 8 липня 2020 Мінсоцполітики повідомило, що через скаргу до Антимонопольного комітету не змогли вчасно провести закупівлю «пакунків малюка», а тому планують виплачувати породіллям грошову компенсацію приблизно у 5 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня 2018 перші 386 бебі-боксів роз'їхалися по пологових будинках Житомирської області.

У жовтні 2019 року у пологовому відділенні пояснювали, чому житомирським породіллям видавали «стару версію» бебі-боксів.

Відеосюжет про те, що входить у «пакунок малюка», який видавали новонародженим в житомирському пологовому будинку в лютому 2020, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пакунок малюка Мінсоцполітики новонароджений пологовий будинок пологи  
Матеріали по темі