Місто

У «Житомиртеплокомуненерго» похвалилися трьома новими спецавтомобілями, купленими у лізинг майже за 200 тисяч доларів

30 July 2020, 11:54

Комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» отримало три нові автомобілі у лізинг.

Про це 30 липня у Facebook повідомила пресслужба теплокомуненерго.

У комунальному підприємстві зауважують: торік на баланс КП передали аварійно-технічну службу для обслуговування індивідуальних теплових пунктів, однак техніки для надання таких послуг бракувало.

«Наприкінці минулого року нам передали аварійно-технічну службу, яка буде обслуговувати всі ІТП, лічильники та, за замовленням балансоутримувача, внутрішньодомові мережі. Потенційно у нас на балансі буде близько 200 ІТП. Це великий об’єм роботи, особливо враховуючи, що в мережах є незаконні врізки, переключення, дисбаланс будинків. Для такої роботи у нас є спеціалісти, але не було на чому їздити. Саме тому ми замовили у Укравтомазу 3 нові спеціальні автомобілі. Вони зроблені на базі білоруського шасі та доукомплектовані в Україні всім необхідним обладнанням, яке дозволить перевозити великі деталі, робити самонавантаження», – йдеться у повідомленні.

Тепер комунальне підприємство має дві нові аварійні машини. Третя – машина-асенізатор.

У «Житомиртеплокомуненерго» пояснюють: машина-асенізатор потрібна, коли аварії відбуваються в підвалі чи в тепловій камері, і першочергово необхідно відкачати окріп. Середній об’єм теплової камери – мінімум 10 кубічних метрів.

«Машина для відкачування теплоносія має бути термоізольована та мати потужні насоси. Машина, яка у нас працювала близько 40 років, морально та фізично застаріла і може відкачати тільки 8 кубів теплоносія. Нова машина розрахована на відкачування 12 кубів теплоносія», – розповідають у теплокомуненерго.

Одна аварійна машина з закуплених працюватиме в мікрорайоні Жуйка, друга – в централізованій аварійній службі цілодобово.

За інформацією комунального підприємства, автомобілі вже в Житомирі та будуть передані на умовах лізингового користування від «Укргазбанку». Збірка спецтехніки частково відбувалася безпосередньо в Україні, що дало можливість значно заощадити кошти. Зокрема, вартість машини-асенізатора 87 тисяч доларів, з них близько половини – це українська складова. Одна аварійно-технічна машина коштує 54 тисячі доларів, з яких близько 18 тисяч доларів – українська складова.

Нагадаємо, 23 березня 2020 року на сайті Житомирської міської ради був опублікований проєкт рішення сесії щодо надання дозволу КП «Житомирводоканал» та КП «Житомиртеплокомуненерго» укласти договори фінансового лізингу в АБ «Укргазбанк» на закупівлю спецтехніки на загальну суму близько 7,5 млн грн. Зазначалося, що сума передбаченого кредитування для «Житомиртеплокомуненерго» складатиме не більше 3 млн 729,180 тис. грн..

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році депутати Житомирської міської ради дозволили ТТУ придбати в лізинг 23 автобуси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиртеплокомуненерго теплокомуненерго лізинг спецтехніка  
Матеріали по темі