Суспільство

Гроші, які виплачуватимуть замість «Пакунку малюка», батьки зможуть витратити лише на дитячі речі у конкретних магазинах

5 August 2020, 12:08

Замість «Пакунку малюка» батьки зможуть отримати виплату у розмірі 5 тисяч гривень. Нещодавно Уряд підтримав такий пілотний проект Мінсоцполітики. Гроші батьки зможуть витратити лише на дитячі товари і тільки у конкретних магазинах.

Про це повідомляють на сайті Українська правда. Життя з посиланням на заступника міністра соціальної політики Євгена Котика.

Євген Котик сказав, що гроші, які батьки отримують замість «Пакунку малюка» вони зможуть витратити лише за призначенням. При цьому вимагати якихось звітів від батьків міністерство не буде, оскільки буде впроваджена система, за якою за ці гроші батьки зможуть купити тільки дитячі товари й тільки в певних магазинах, які візьмуть участь у даному проєкті на договірних умовах.

«Обов'язок з контролю за реалізацією саме продуктів, речей дитячого призначення здійснюватиметься безпосередньо банком, Мінсоцполітики, а також торговельною мережею, яка приєдналася до цього проєкту. В цьому випадку ми дуже чітко розуміємо, що при наданні коштів, вони можуть піти в іншому напрямку, не на дитину. Тому ми й запровадили таку систему, знайшли новий механізм, який дасть змогу це проконтролювати. Щодо торговельних мереж, хотів би відзначити, що вони будуть не спеціалізовані. Ми не створюватимемо певні якісь нові. Це будуть діючі торговельні мережі, які просто приєднаються до цього проєкту на договірних умовах», – сказав Євген Котик в програмі «Офіційна розмова» на телеканалі «Дім».

Відеосюжет про те, що входить у «пакунок малюка», який видавали новонародженим в житомирському пологовому будинку в лютому 2020, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у Мінсоцполітики планують виплачувати компенсацію за неотримані «пакунки малюка», які не змогли купити через скаргу до АМКУ. 29 липня була прийнята постанова щодо монетизації одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка»: породіллі отримуватимуть картку 5 тис. грн для купівлі дитячих товарів, - Шмигаль

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пакунок малюка гроші Мінсоцполітики  
Матеріали по темі