Місто

​Радник мера пояснив, чому фонтан на Польовій у Житомирі перестав працювати

27 August 2020, 16:38

Протягом святкових вихідних з 22 по 24 серпня у Житомирі на Польовій так і не запрацював реконструйований фонтан, який до цього вже запускали.

Про це Житомир.info розповіли читачі.

«Ми приходили сюди ввечері тричі, щоб подивитись, але так нічого і не вмикали. Говорили, що причина в тому, що на Польовій якісь проблеми з водопостачанням і низький тиск води. Вода у фонтані дуже брудна, аж зелена», – розповідає житомирянка Олена.

У групі «Космічна Польова у Житомирі» у Facebook 24 серпня користувачка Катерина Домославская розмістила відео, в якому видно, що підсвітка у фонтані увімкнена, а вода ні.

Фото читачів

У коментарі Житомир.info радник мера Олександр Черняхович розповів, що роботи по реконструкції ще не завершені і фонтан працював у тестовому режимі.

«Роботи по фонтану ще не завершені. Ми знаходимося в процесі прийому виконаних робіт. Є дуже багато зауважень до підрядника, до якості матеріалів і він зараз це усуває. На сьогоднішній день роботи нами не прийняті. Фонтан працював у тестовому режимі і він показав, що там ще є що роботи. У даному випадку підрядник виправляє всі неякісно виконані роботи. На етапі перевірки нами були проведені заміри води, які виявились не зовсім підходящими і потрібно буде додатково застосовувати систему фільтрації і нову хімію, оскільки фонтан використовується людьми для плавання і своїх потреб. Ми не очікували, що люди будуть використовувати фонтан не за призначенням. Діти там влаштували пляж, і стрибали, і купались, і з форсунок стрибали. Огорожу ставити ми не будемо, ми зараз замовили додаткові таблички, щоб батьки слідкували за своїми дітьми, щоб люди не допускали потрапляння у фонтан різних предметів та сміття і використовували фонтан за призначенням.Чаша фонтану складна і небезпечна і непередбачена для того, щоб її використовували для купання», – зазначив Олександр Черняхович.

Фото Вадима Кузьменка

Нагадаємо, 22 травня 2019 року мер Сергій Сухомлин оприлюднив візуалізацію реконструкції скверу біля фонтану на Польовій у «космічному» стилі. За місяць Кабінет міністрів України затвердив виділення 10,6 млн грн на благоустрій території скверу на Польовій.

Який вигляд мав сквер на Польовій у Житомирі під час реконструкції у вересні 2019, дивіться у відеосюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, 6 серпня на Польовій у Житомирі завершили реконструкцію фонтану і вже провели пробний запуск.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фонтан Польова Черняхович  
Матеріали по темі