Влада

Комунальне підприємство хоче списати пальне, яке надали рятувальникам під час гасіння пожежі на сміттєзвалищі у Житомирі

28 August 2020, 10:03

Житомирський виконком збирається дозволити комунальному підприємству списати пальне, яке надали Управлінню ДСНС у Житомирській області під час гасіння пожежі на міському сміттєзвалищі.

Відповідний проєкт рішення виконкому «Про надання дозволу на списання паливно-мастильних матеріалів» 26 серпня опублікували на сайті Житомирської міської ради.

«Дозволити комунальному підприємству «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради списати з балансу комунального підприємства паливно-мастильні матеріали, а саме: бензин марки «А-92» об’ємом 1720 літрів та дизельне паливо об’ємом 5350 літрів, які було витрачено при ліквідації пожежі на міському полігоні захоронення твердих побутових відходів Державною службою з надзвичайних ситуацій України в Житомирській області на підставі Актів передачі матеріальних цінностей від 27.03.2020, від 09.04.2020, від 14.04.2020 та від 30.04.2020», – йдеться у проєкті рішення.

У коментарі Житомир.info начальник відділу ресурсного забезпечення Управління ДСНС Володимир Бачинський пояснив: «Є відповідні керівні документи, якщо пожежа на об’єкті триває більше 4 годин, то вони зобов’язані нас заправити пальним і харчуванням. Ви пам’ятаєте, скільки це сміттєзвалище горіло. Тут немає ніяких порушень. По документах вони нам передали це пальне, коли була пожежа, а тепер списують, бо воно в них на балансі».

Нагадаємо, близько півночі 16 березня сталася пожежа на міському полігоні твердих побутових відходів за мікрорайоном Крошня. 5 квітня ввечері, сміттєзвалище знову почало горіти. Вранці 6 квітня осередок займання був локалізований, називали кілька причин виникнення пожежі: самозаймання, суха погода, не виключали й підпал. 20 квітня у Житомирі знову загорівся міський полігон побутових відходів. Рятувальники цілу ніч чергували на житомирському сміттєзвалищі, а вранці 21 квітня пожежа спалахнула знову.

Як повідомляв Житомир.info, 16 липня комунальники розповіли подробиці нічної пожежі на житомирському полігоні, який підпалюють не вперше

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рятувальники пальне виконком проєкт рішення  
Матеріали по темі