Здоров'я

​Керівник житомирського ліцею легкої промисловості заперечує інформацію про виявлення COVID-19 у працівників і збирається позиватися до суду

31 August 2020, 15:49

Директор ДНЗ «Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення м. Житомира» Олег Старинець обурений інформацією, яку 31 серпня на щотижневому брифінгу в Житомирській ОДА повідомив начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик, стосовно виявлених випадків коронавірусу серед працівників навчального закладу. Він переконує, що дана інформаціє є недостовірною, не відповідає дійсності, а тому збирається позиватися до суду.

«Інформація про виявлення випадку інфікування працівника Центру легкої промисловості та побутового обслуговування населення не відповідає дійсності. Наразі планую подавати до суду на лабораторний центр, один з працівників якого - пан Заріцький, який надав інформацію Миколі Суслику, що серед випадків, які присутні сьогодні в області, є випадок в Центрі легкої промисловості та побутового обслуговування населення і є 20 контактних, що у нас коронавірус. Я офіційно хочу повідомити, що цей випадок був ще 10 липня поточного року у старшого майстра і вже майже два місяці вона знаходиться вдома, спершу на самоізоляції, потім з дітьми на лікуванні і вже завтра, 1 вересня, збирається виходити на роботу. І сьогодні лікар, який курує наш заклад, підтвердив по всім звітам, що у нас нічого немає. Дітей ми поселяємо, завтра приступаємо до навчання, а ось такі випадки непрофесіоналізму… і сьогодні пан Заріцький, на моє запитання, звідки такі дані, почав щось мені казати про сімейного лікаря, заступника начальника управління освіти, а потім взагалі кинув трубку. Я вважаю, що це непрофесійно, це безвідповідально і через це ми будоражимо ось так батьків напередодні такого веселого гарного свята. Діти чекають, сьогодні у мене 570 дітей і 120 членів колективу опинилися в незрозумілій ситуації. У нас зараз поселяється в гуртожиток 220 дітей, в гуртожиток, який ми усе літо готували до цього, а зараз ось маємо таке через одного нерадивого чиновника», - повідомив керівник навчального закладу Олег Старинець.

Він також прокоментував інформацію управління ДСНС щодо проведення 28 серпня протиепідемічних заходів у двох навчальних корпусах та гуртожитку центру легкої промисловості та побутового обслуговування населення.

«Був лист з міністерства про безкоштовне проведення дезінфікуючих заходів у закладах, які виявлять бажання. Тож я не міг не скористатися такою можливістю і ще в середині серпня звернувся з проханням до ДСНС провести дезінфекцію в наших двох навчальних корпусах і гуртожитку, в місцях загального користування. Вони провели заходи, щоб ми були ще більш впевнені і захищені перед поселенням дітей. Це жодним чином не пов’язані події», - зазначив Олег Старинець.

Станом на 15.30 31 серпня Житомир.info не вдалося отримати офіційний коментар щодо підтвердження чи спростування інформації про виявлені випадки коронавірусу серед працівників ДНЗ «Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення м. Житомира» в Житомирській облдержадміністрації, зокрема у начальника управління охорони здоров’я Миколи Суслика.

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня на щотижневому брифінгу в Житомирській облдержадміністрації начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик повідомив про два навчальні заклади Житомира, де у працівників виявили коронавірус: ліцей легкої промисловості та ліцей при ЖДТУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус ліцей Центр легкої промисловості  
Матеріали по темі