Влада

Президент про «Велике будівництво» на Житомирщині: Зможу надати реальний аналіз цьому проєкту в кінці року

8 September 2020, 18:51

8 серпня президент України Володимир Зеленський з офіційним візитом завітав у Високівську ОТГ (Черняхівський район).

На зустріч з президентом очікувало близько сотні людей. По приїзду Зеленський відвідав місцеву амбулаторію, а після проінспектував два об`єкти національної програми «Велике будівництво» - спортивний майданчик та капітальний ремонт місцевої гімназії. ЗМІ дозволили знімати лише підсумковий підхід до преси.

По завершенню огляду Володимир Зеленський зазначив, що Високівська гімназія є сучасним навчальним закладом і цьому посприяла децентралізація.

«Приємно бути на Житомирщині, ледве встигли, але вважаю, що це дуже важливий приїзд, тому що всі ми йдемо на шляху до великої децентралізації, а це чудовий приклад, як об'єднання призвело до збільшення не просто бюджету, а до збільшення прекрасних умов місцевих мешканців, а головніше, до їх діточок, онуків, нашого наступного покоління. Я хочу сказати, що ця сільська школа з точки зору технічного обладнання, рівня ремонту не уступає тій великій гімназії, у якій я навчався. Я бачу тут інший рівень – це правильний навчальний простір, правильний підхід до людей, як до вчителів, так і до дітей. Тут дуже хочеться навчатися. Це чудовий підхід, коли не має різниці між сільською школою та школою будь-якого міста нашої країни», - зазначив Володимир Зеленський.

Втім дати оцінку темпам реалізації «Великого будівництва» на Житомирщині Володимир Зеленський не наважився.

«Думаю, що ми однаково інформовані і однаково очікуємо фіналізації тих проєктів, які були заплановані. Ми з вами, я впевнений, побачимо в один момент, чи зробить наш голова обласної адміністрації всі ці проєкти разом з державою, Укравтодором, якщо говоримо про державні дороги, чи місцевий. Все це ми побачимо до кінця року і будемо робити висновки. Зараз те, що ми бачимо - дійсно будуються дороги, ми це бачимо по всій країні. Мені складно порівнювати Житомирщину з іншими областями поки що, але я впевнений, що я зможу надати реальний аналіз всьому цьому проєкту в кінці року», - сказав президент.


Також Зеленський прокоментував витрати з фонду боротьби з COVID-19. Зокрема, пояснив, чому витрачаються кошти не за призначенням та чи вистачить їх у разі загострення пандемії восени.

«Перш за все, трохи більш як 20% COVID фонду витрачені, тобто з цієї точки зору проблем з грошима немає. Є великі проблеми з кількістю ліжок, я маю на увазі з таким швидким наповненням ліжок, через те, що люди є люди, ми їх любимо, якими вони є і будемо виправляти їх помилки, на жаль, всією країною. Я впевнений що це буде велика проблема, але все ж таки вірю, що не буде у такому об'ємі, як у більшості країн Європи. Попри це ми готуємо багато лікарень через збільшення кількості хворих, справедливіше сказати, тих хворих, яких вже доставляють в лікарні, збільшується переобладнання лікарень. Воно паралельно збільшується про всяк випадок, слідкуємо за цим. З технічними заходами - киснем, ШВЛ - там питань нема. Не хочу таке казати, на всіх достатньо, але принаймні ми повинні бути готові. Що стосується наповнення COVID фонду: забрали багато різних програм, забрали гроші в COVID фонд, щоб ми були спокійними. І ми говорили, що деякі речі, які будуть пов’язані з лікарнями, з тими чи іншими програмами, ми будемо потрошку відкривати. Що стосується деяких доріг, на які були витрачені кошти. Є інфраструктурні важливі речі, особливо з тим питанням, яке мені поставила пані журналіст - якісь лікарні закривались, а до якихось треба доїхати. І це правда - багато грошей витрачені на дороги, які йдуть до опорних лікарень, приймальних відділень, які ми робимо, чи до шкіл, і це треба робити», - говорить Володимир Зеленський.

Фоторепортаж візиту до ОТГ дивіться тут

Після візиту до Високівської ОТГ президент поїхав до «Житомирської політехніки» де мала відбутися презентація Регіонального плану розвитку.

Нагадаємо, напроти університету приїзд президента очікували кілька десятків людей з плакатами,

Як повідомляв Житомир.info, перший візит президента Володимира Зеленського в Житомирську область був 12 серпня 2019 року – він в Олевську представив нового голову ОДА Віталія Бунечка. 4 жовтня цього ж року Зеленський приїхав до Житомира на Другий Форум регіонів, де зустрівся з президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зеленський візит ОТГ Черняхівський район  
Матеріали по темі