Місто

В рейтингу найкращих міст для бізнесу Житомир посів 14 місце

10 September 2020, 12:47

У вересневому журналі «Forbes Україна» опублікований рейтинг українських міст, які є найсприятливішими для ведення бізнесу.

Як повідомляє видання, рейтинг було зроблено відповідно до індексу порівняння простоти підприємницької діяльності між країнами світу – Ease of Doing Business Index.

«Рейтинг міст для ведення бізнесу складено на основі 10 критеріїв, які мають рівну вагу, а саме: «Прозорість міської влади», «Ділова активність», «Регіональний Doing Business», «Купівельна спроможність», «Транспортне сполучення», «Безпека», «Освіта», «Сприйняття міст мешканцями», «Міграційна привабливість», «Екологічна привабливість». За кожним з критеріїв максимальна оцінка становить 100 балів. До рейтингу включені міста з населенням понад 90000 осіб, крім міст, що станом на 1 серпня 2020 року знаходилися на територіях, не підконтрольних Україні (Алчевськ, Горлівка, Донецьк, Євпаторія, Керч, Луганськ, Макіївка, Севастополь, Сімферополь, Ялта)», - інформує видання.

Очолив список 38 українських міст Івано-Франківськ (720 балів), на другій сходинці Вінниця (717), третій Львів (708), четвертий Київ (706), замикає п’ятірку Тернопіль (656).

Житомир в цьому рейтингу – на 14 місці зі загальною сумою 562 бали: «Прозорість міської влади» - 77 зі 100, «Ділова активність» - 59, «Регіональний Doing Business» - 75, «Купівельна спроможність» - 49, «Транспортне сполучення» - 37, «Безпека» - 56, «Освіта» - 46, «Сприйняття міст мешканцями» - 57, «Міграційна привабливість» - 33, «Екологічна привабливість» - 73.


Висновки, які робить «Forbes Україна» з рейтингу:

Розмір має значення, але не вирішальне. Усі міста-мільйонники потрапили до першої десятки, але жодне з них не увійшло до чільної трійки.

Західні регіони частіше пропонують бізнесу прийнятні умови для заснування і сталого розвитку.

Низькі оцінки за деякими критеріями не завжди можуть бути компенсовані високими балами за іншими. Прозорість міської влади, висока ділова активність та провідні позиції за регіональним індексом Doing Business – обов’язкові складові ділової успішності міста.

У більшості міст громада може вплинути на значну кількість факторів ділового клімату і створити найкращі умови для розвитку в межах країни. Приклад міста, яке посіло 1 місце в рейтингу, доводить це якнайкраще.

Нагадаємо, шосте муніципальне опитування, проведене в січні-лютому 2020 року, показало зменшення кількості житомирян, які вважають, що місто рухається у правильному напрямку, та схвалюють діяльність мера і міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами 2019 року Житомир опустився на 12 місце в «Рейтингу прозорості міст».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рейтинг бізнес  
Матеріали по темі