Здоров'я

Влада Житомира хоче розширити перелік тих, кому ІФА-тести робитимуть безкоштовно, та зобов’яже лікарні звітувати

10 September 2020, 18:01

Влада Житомира хоче внести доповнення до рішення про проведення обстежень на COVID-19 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

Відповідний проєкт рішення виконкому 10 вересня оприлюднили на сайті міської ради.

Зокрема, до визначених рішенням виконкому від 5 серпня 2020 року п’ять категорій осіб, яким ІФА-тести роблять безкоштовно за направленням лікаря хочуть додати ще одну – працівники міських закладів загальної, дошкільної, позашкільної та професійної освіти, які підпорядковані Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді.

Також в рішення хочуть доповнити ще двома пунктами, які стосуються комунальних підприємств «Лікарня № 1», «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка», «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека»:

забезпечити проведення обстежень на COVID-19 методом ІФА на безкоштовній основі дітей та дорослих, які будуть брати участь в культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходах, організатори яких вимагають від учасників наявності попереднього ІФА – тестування, за клопотанням керуючого справами виконавчого комітету міської ради, керівників відповідних департаментів, управлінь або служб міської ради та за погодженням із заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Місюровою М.О.;

забезпечити звітування щодо проведених обстежень на COVID-19 методом ІФА-тестування на безкоштовній основі перед управлінням охорони здоров’я міської ради у визначені управлінням терміни та за доведеною формою.

Зазначимо, обстеження на COVID-19 методом ІФА на безкоштовній основі здійснюються за направленнями сімейних лікарів та лікарів-педіатрів, з якими укладені декларації.

Нагадаємо, на сайті міської ради 4 вересня оприлюднили проєкт рішення виконкому щодо затвердження переліку категорій громадян, яким робитимуть безкоштовні ПЛР-тести на коронавірус у міській лабораторії на базі дитячої лікарні. Крім того, лабораторії дозволять робити платні ПЛР-тести усім охочим.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі нова лабораторія з ПЛР-діагностики на COVID-19, яка знаходиться у дитячій поліклініці на вулиці Святослава Ріхтера й була презентована 14 липня 2020 року, на початку вересня вже працювала на повну потужність й могла за день тестувати до 35 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком тест ІФА коронавірус  
Матеріали по темі