Місто

Через карантин Космічний напівмарафон у Житомирі пройде в новому форматі: учасники бігтимуть за власними маршрутами

11 September 2020, 16:03

Через карантин Космічний напівмарафон у Житомирі 27 вересня проходитиме у новому форматі: дитячих та командних забігів цьогоріч не буде, лише дистанції 5 км, 10 км та 21 км. Вулиці у місті для цього не перекриватимуть. Кожен учасник зможе долати дистанцію за власним маршрутом, головне - пробігти заявлену дистанцію та фіксувати свої результати за допомогою GPS-трекера.

«Сумісного старту у зв'язку з карантином не буде, коли всі учасники вишиковуються біля стартової арки і по пострілу стартують. Всі учасники стартують самостійно з 7-ї ранку до 11-ї дня і мають фінішувати до 14:00. Як будуть враховуватись результати, на основі GPS-трекера, є додаток такий STRAVA на мобільний телефон або наручні девайси, які імпортують ці треки. Учасники нам відправляють ці треки і ми складаємо фінішний протокол», - розповідає керівник NewRun Максим Кривенко.


За новими правилами, усім учасникам за 10 днів до напівмарафону мають надіслати поштою стартові пакети.

«Рюкзак у стартовому пакеті, вода для подолання дистанції, хтось біжить з водою, хтось п'є перед стартом, хтось використовує після фінішу, є антисептик, медична маска, брендовані шкарпетки і найголовніше - стартовий номер, з яким учасник долає дистанцію», - демонструє Максим Кривенко.

Отримати медаль фінішера можна буде на майдані Корольова, де облаштують стартове містечко.

«І стартувати, і фінішувати можна в себе на локації, це може бути стадіон, поле, ліс, гідропарк, тобто там, де ви любите бігати. Але якщо ви житомирянин, то ви можете одразу прийти на локацію і отримати свою фінішну медаль. Всі, хто фінішував, брав участь та реєструвався отримають медалі. Переможців по абсолютах чи по вікових категоріях буде визначено трішки пізніше і їм Новою Поштою безкоштовно надішлють ще додаткові нагороди, якщо вони того заслужити. Буде долати дистанцію і міський голова, ще не знаємо яку, дізнаємося трішечки пізніше», - додає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Житомирян також запрошують на останні заняття з підготовки до напівмарафону, які проводить спортсменка Анна Абдулова.

«Як харчуватися за тиждень, як харчуватися в день старту, що мені краще одягти на дистанцію, чому не треба робити одне, а треба робити друге, - з усіма питаннями, які у вас є, приходьте задавайте, я буду рада на них відповісти. У кого ще є час, у вас є три тренування з проєктом «Біжу Житомиром». Це цієї неділі о 8-ій ранку на Михайлівський, наступної середи о 7:30 на стадіоні Спартак і 20-го вересня ми закінчуємо проєкт і проводимо розминку і питання-відповідь», - говорить спортсменка Анна Абдулова.

Організатори додають, що мають опублікувати рекомендовані маршрути для бігунів та нагадують, що реєстрація на Космічний напівмарафон ще триває.

Нагадаємо, на початку серпні в Житомирі стартувала «Космічна зарядка», що є своєрідним етапом підготовки до Космічного напівмарафону, зокрема, безкоштовні тренування проходять на стадіоні «Спартак-Арена». 8 вересня начальниця управління культури, молоді та спорту Ірина Ковальчук розповіла, що цього року учасниками Космічного напівмарафону зможуть бути лише житомиряни.

Як повідомляв Житомир.info, перший Космічний напівмарафон провели у Житомирі 4 вересня 2016 року до Дня міста. З того часу Космомарафон вже став традиційним і в 2019 році пройшов вчетверте й тривав два дні – 7 та 8 вересня. Мер Житомира Сергій Сухомлин здолав напівмарафонську дистанцію з результатом 1 год. 51 хв. 35 сек.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Космомарафон напівмарафон Ковальчук "Нова пошта" забіг  
Матеріали по темі