Місто

Зрізаний асфальт, захисна огорожа та затори: у Житомирі триває капремонт Великої Бердичівської

22 September 2020, 13:58

Зранку 22 вересня від перехрестя Велика Бердичівська-Шевченка та вздовж двох кварталів у напрямку до перехрестя з вулицею Жуйка утворилися затори. Така тягучка пов'язана з ремонтними роботами, які близько місяця проводять на ділянці від вул. Довженка до вул. Жуйка.

Роботи по капітальному ремонту на цій ділянці розпочалися 25 серпня, тоді підрядна фірма почала зрізати асфальт. Сьогодні тут проводять підготовчі роботи і вже в суботу планують укласти перший шар асфальту.

«Сьогодні у нас залишається відкрита ділянка від вулиці Довженка до перехрестя з вулицею Жуйка ліва смуга. Фрезерували два квартали, наразі йде заміна колодязів, також були виконані роботи нашим КП «Водоканал» по частковій заміні каналізаційних мереж і на цю суботу 26 вересня готові асфальтувати перший шар асфальтобетону. Праву смугу фрезерували лише під бортом, дорожній борт облаштований згідно з проєктними відмітками, в проєкті не передбачена заміна борта, тому права сторона фрезерована лише під бортом, а борт вже облаштований», - говорить заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


За словами Олександра Шевчука, на об'єкті дійсно є затримки.

«Невеликі є затримки, бо у нас зараз митниця чомусь стоїть по бітуму. Вони планували асфальтувати у цю середу, завтра, але попередньо кажуть, що у суботу. Гадаю, що цю ділянку, яку фрезерували, ми закінчимо, а далі така сама ситуація, як по вулиці Київській, ми дивимося по погодних умовах, щоб середньодобова температура дозволяла облаштування асфальтобетоном і це єдине, що впливає зараз на терміни»,- каже Олександр Шевчук.

На паралельній вулиці Святослава Ріхтера йдуть ремонтні робити по заміні тепломереж, які планують завершити 23 вересня. Олександр Шевчук переконай - це допоможе розвантажити рух транспорту.

«Працює наше комунальне підприємство тепломережа по заміні свої труб. Вийшла невелика затримка у зв’язку з тим, що при технічному огляді були одні обсяги роботи заплановані та замовні матеріали, всі ці роботи мали закінчитися ще 7 вересня, але практично відкрили, дісталися цих труб і зрозуміли, що під заміну набагато більший обсяг. На завтра ми виходимо на кінцевий термін по тепломережі і можна буде рухатися вулицею Святослава Ріхтера і я гадаю, що це розвантажить наше перехрестя», - зазначив Олександр Шевчук.

Нагадаємо, 26 вересня на Великій Бердичівській у Житомирі почали ремонт ще однієї ділянки: після демонтажу бордюрів перекрили одну смугу руху

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці липня 2020 року департамент регіонального розвитку ОДА з третьої спроби провів тендер на капітальний ремонт ділянки Великої Бердичівської від Довженка до вулиць Льва Толстого та Жуйка. Тендер виграло київське ТОВ «МІТТЕЛ» за 22 млн 644 тис. 64,62 грн. Договір уклали 5 серпня. Роботи мають бути завершені до кінця поточного року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Велика Бердичівська ремонт затори  
Матеріали по темі