Події

​Чоловіка вбитої бердичівлянки Юлії Козак суд позбавив волі на 10 років, а його сестру виправдали

29 September 2020, 22:21

Бердичівлянин Святослав Козак отримав 10 років позбавлення волі за умисне вбивство своєї дружини Юлії Козак. Такий вирок 29 вересня йому виніс Богунський районний суд. Його сестру Світлану Кустовецьку, яку родина вбитої вважала співучасницею, суд виправдав.

«Керуючись статтями 368, 370 КПК України суд ухвалив: визнати Козака Святослава Володимировича винуватим у вчиненні злочину за статтею 115 ч. 1 ККУ. Призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 років. Строк відбування покарання зарахувати з часу набрання вироком законної сили. Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишити до набрання вироком законної сили. Продовжити строк його дії на 60 днів по 28 листопада 2020 року включно. Зарахувати у строк відбуття покарання відповідно до статті 72 ККУ строк попереднього ув'язнення з 19.01.2018 по день набрання вироку законної сили з розрахунком один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі. Визнати Козака Святослава Володимировича невинуватим у пред'явленому обвинуваченні за статтею 189 ч. 4 ККУ та виправдати. Визнати Кустовецьку Світлану Володимирівну невинуватою за статею 189 ч. 4, 115 ч. 2 пунктом 6.12 ККУ та виправдати. Стягнути з Козака на користь держави процесуальні витрати пов'язані із залученням експертів при проведенні судових експертиз у розмірі 25 тисяч 786 грн 01 коп. Стягнути з Козака на користь потерпілої Білецької відшкодування матеріальної шкоди - 70 тис. 328 грн та відшкодування моральної шкоди - 1 млн. У задоволенні цивільного позову потерпілої Білецької про стягнення шкоди з Кустовецької Світлани Володимирівни відмовити у зв'язку з відсутністю підстав. Вирок може бути оскаржений до Житомирського апеляційного суду через Богунський районний суд міста Житомира протягом 30 днів з дня проголошення засудження протягом того строку з дня отримання вироку», – зачитує вирок суддя Богунського районного суду м. Житомира Наталія Гулак.


Святослав Козак із вироком не погоджується і з журналістами спілкуватись відмовляється.

«Ніхто її не душив, я сказав правду. Запитайте потерпілу, нехай менше купує експертизу», – сказав Святослав Козак.

Мати вбитої та її адвокат планують звертатися в апеляційний суд та вимагатимуть збільшення строку для Святослава Козака та позбавлення волі для Світлани Кустовецької.

«Будемо аналізувати, звертатися, тому що частково відкидати докази, які відкинені судом, я вважаю не було вірно. Саме на підставі відкидання цих доказів і визнання їх недопустимими було виправдано Світлану. Щодо недопустимість допиту малолітньої дитини, це у нас є головний свідок, який чітко зазначив у судовому засіданні: ви вбили мою маму, ви її душили. Не ти, а саме ви. Практика в аналогічних справах показує, що йде покарання 8-9 років для осіб, які визнали свою вину, покаялись та сприяли розслідуванню досудовому. Наразі особа не покаялась, не визнала своєї вини і вчиняла усі можливі дії для того, щоб уникнути покарання. Вважаю, навіть за умови вчинення саме Святославом самостійно, цілком справедливим рішення за ч. 1 ст 115 було б 14 років позбавлення волі», – прокоментував адвокат Михайло Рейзін.

«Вона основна, вона задушила. Він то бив-бив, а перегнула палку вона. Так сказав Давид, а він брехати не буде. Давид боїться навіть їх тіні. Якщо б тут не було зговору, чого я приїхала 25, чекаю 25, 26, 27, 28. Якщо б вони хотіли, знали, вони б оголосили все, вони ж знали, прокурор все випитував. Я йду додому, а вони цей приговор чинять. Це не приговор, це казка. Тут все ви ж розумієте, гроші правлять світом і я завтра буду у президента і буду розповідати що тут робиться», – сказала матір вбитої Ірина Білецька.

Нагадаємо, 19 вересня суд у справі про вбивство бердичівлянки Юлії Козак знову перенесли, бо підсудний не готовий до останнього слова. У лютому 2020 на черговому засіданні у справі про вбивство бердичівлянки Юлії Козак судді продовжили запобіжний захід обом обвинуваченим: чоловіку вбитої Святославу Козаку – тримання під вартою, його сестрі Світлані Кустовецькій – нічний домашній арешт.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2018 року у соціальній мережі Facebook бердичівляни розповіли про вбивство молодої жінки: чоловік побив і задушив дружину, матір свого 6-річного сина.

8 червня 2018 пресслужба прокуратури Житомирської області поінформувала про те, що бердичівлянину та його сестрі за вимагання та умисне вбивство Юлії Козак «світить» довічне ув’язнення.

Судові засідання по даній справі у 2019 році: 12 березня та 26 березня розпочались зі слухання свідчень сусідів сім'ї Козак. А на засіданні 14 травня 2019 року судді повторно заслухали висновки медекспертів у справі загиблої бердичівлянки Юлії Козак.

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня на Київській у Житомирі зіштовхнулись Ford і тролейбус, у легковика відлетіло колесо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Козак суд вирок вбивство  
Матеріали по темі