Політика

​Двоє кандидатів від партії «Сила і Честь» та один від «Слуги Народу» відмовились балотуватися до Житомирської обласної ради

5 October 2020, 15:50

Житомирська обласна територіальна виборча комісія отримала заяви від трьох кандидатів в депутати обласної ради, які відмовляються балотуватись. Дві заяви від представників партії «Сила і Честь» та одна від «Слуги Народу».

Про це Житомир.info 5 жовтня розповів голова обласної ТВК Євгеній Лех.

«Вже зняли двох кандидатів: Гаєвська Юлія Олександрівна від партії «Слуга Народу» і від «Сили і Честі» - Макалюк Євгенія Федорівна. Вони звернулись із заявами, написаними власноруч. Ми їх вже зняли. Сьогодні ще один кандидат написав - Кукса Микола від партії «Сила і честь», цю заяву будемо ще розглядати», – зазначив Євгеній Лех.

Зазначимо, Житомирська міська виборча комісія 29 вересня скасувала реєстрацію кандидата в депутати міської ради від партії «Слуга народу» Олега Бабкіна, який мав балотуватися по округу №2. 1 жовтня МВК комісія скасувала реєстрацію кандидата в депутати Житомирської міської ради від партії «Наш край» Миколи Грибана, який мав балотуватися по округу №3. Відповідно до календарного плану, до 6 жовтня комісія може приймати рішення про скасування реєстрації кандидата в депутати або на посаду міського голови. Звернення до територіальної виборчої комісії про скасування реєстрації можна подати до 5 жовтня, звертається кандидат або партія, яка його висунула.

Крім того, на засіданні 2 жовтня обласна комісія провела жеребкування 12 партій, які висувають кандидатів в депутати обласної ради.

Номери партій, під якими вони будуть розміщені у виборчому бюлетені для голосування за депутатів Житомирської обласної ради:

  1. «Пропозиція»
  2. «Слуга Народу»
  3. «Наш край»
  4. «Європейська солідарність»
  5. «Опозиційна платформа – За життя»
  6. «Батьківщина»
  7. «За майбутнє»
  8. «Перемога Пальчевського»
  9. «Сила і честь»
  10. «Радикальна партія Олега Ляшка»
  11. «Ліва опозиція»
  12. «Свобода»

Нагадаємо, Житомирська обласна ТВК зареєструвала списки кандидатів у депутати від 12 партії.

Як повідомляв Житомир.info, міська виборча комісія провела жеребкування: які номери отримали партії, що висувають кандидатів до Житомирської міської ради дивіться за посиланням

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ОВК жеребкування кандидати відмова  
Матеріали по темі