Місто

Офіційне повідомлення управління транспорту Житомирської міськради: з 2 листопада пільговий проїзд діятиме лише шість годин

30 October 2020, 16:27

З 2 листопада пільговий проїзд у міському громадському транспорті буде доступний з 10:00 до 16:00.

Про це 30 жовтня повідомило управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради.

«У зв’язку з віднесенням міста Житомира до «червоного рівня небезпеки поширення Covid-19», що передбачає обмеження роботи громадського транспорту, відповідно до рішення виконавчим комітетом міської ради з 02.11.2020 року пільговий проїзд буде доступним лише з 10:00 до 16:00 годин», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що часові обмеження не стосуються військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та цивільного захисту при виконанні службових обов’язків.

Маски на підборіддях та переповнені маршрутки – так у Житомирі водії та пасажири «дотримувалися» карантинних обмежень у громадському транспорті 16 жовтня.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні міськвиконкому 30 жовтня мер Сергій Сухомлин пояснив, що в Житомирі не будуть зупиняти громадський транспорт, але змушені знову ввести обмеження на пільговий проїзд з 10:00 до 16:00, щоб зменшити зранку і ввечері кількість людей, які пересуваються громадським транспортом.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2020 року Житомирський міськвиконком прийняв рішення про тимчасове скасування пільг у громадському транспорті, на безкоштовний проїзд мали право лише правоохоронці та військовослужбовці під час виконання службових обов’язків. 6 квітня у Житомирі, аби повністю не зупиняти роботу громадського транспорту на час карантину, було прийняте рішення про перевезення людей лише за спецперепустками. 8 травня виконком дозволив возити пасажирів у міському транспорті без перепусток, але з певними обмеженнями: лише у вихідні та з 10 до 16 години у будні. З 1 серпня спецперепустки для проїзду в транспорті скасували.

Наприкінці серпня житомиряни публікували відео та фото з чергами на зупинках громадського транспорту та жалілися, на те, що зранку неможливо вчасно дістатися на роботу з мікрорайонів Крошня та Богунія. Натомість заступник мера Олександр Шевчук запевняв, що ТТУ збільшить кількість тролейбусів на маршрутах напередодні 1 вересня. А через тиждень мер пояснював, що кожен ранок в тролейбусах і комунальних автобусах пересувається 14-16 тисяч людей з «Карткою житомирянина», це пенсіонери.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт пільговики пільги червона зона  
Матеріали по темі