Місто

В Житомирі на майдані Корольова знову мітинг – ресторатори протестують проти карантинних обмежень

11 November 2020, 10:34

Вранці 11 листопада у Житомирі на майдані Корольова знову зібралися люди на протест проти карантинних обмежень.

Цього разу під стіни Житомирської облдержадміністрації з плакатами прийшли кілька десятків людей – власники та співробітники місцевих закладів громадського харчування. Мітингувальники на 5 хвилин перекрили рух по Великій Бердичівській та повернулися на майдан Корольова.

Напередодні в соцмережах розповсюджували анонс акції.

«11 листопада 10:00 ресторанна спільнота у 23 містах України вийде на протестну акцію. Ми збираємося заради того, щоб донести до влади наступне: Українська ресторанна асоціація та уся спільнота української ресторанної галузі занепокоєна важкою ситуацією, що склалася з COVID в країні. Сьогодні очевидно, що влада не справляється з подоланням вірусу. Та замість виважених спрямованих ефективних дій, ми бачимо хаотичні непрофесійні рішення. В результаті яких окремі галузі стають жертвами політики. Ми проти вибіркових напівзаходів для вибіркових галузей! Ми живемо в Україні. І ми маємо право працювати. Хоча хтось вирішив, що мільйон українців, які задіяні в HoReCa, не мають жодних прав. Тож можна щодня змінювати правила, накладати нові обмеження, гратися життям мільйона людей: від власника невеличкого бару до студента-бариста в найближчій кав’ярні, від шефа відомого закладу до технолога. Нас – мільйон. Це майже вдвічі більше за населення Чорногорії та трохи менше за Естонію», - йдеться у дописі власника житомирського пабу Сергія Дехтяренка.

Ресторатори виступають проти «карантину вихідного дня» та будь-яких інших карантинних обмежень щодо часу роботи.


Детальніше про акцію рестораторів дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 9 листопада близько тисячі підприємців влаштували мітинг на майдані Корольова у Житомирі: вимагали не закривати малий бізнес під час карантину на території області та скасувати введення касових апаратів для ФОПів.

Як повідомляв Житомир.info, з 2 листопада 2020 року Житомира знаходиться у «червоній» зоні й власники місцевих закладів харчування повідомляли, що поліція складає протоколи на тих, хто працює, за порушення карантинних обмежень. З 9 листопада 2020 року почали діяти нові обмеження щодо карантинних зон в Житомирській області, де всі міста та райони – в «червоній» зоні, але в Житомирі, Бердичеві, Коростені, Малині та Новограді-Волинському не забороняють роботу магазинів та закладів громадського харчування.

На брифінгу 9 листопада міністр охорони здоров’я Максим Степанов озвучив пропозицію щодо запровадження в Україні «карантин вихідного дня»: в суботу і неділю працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та АЗС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мітинг ресторан бізнес акція майдан Корольова карантин  
Матеріали по темі