Суспільство

Батькам дітей-чорнобильців під час дистанційного навчання виплачуватимуть компенсацію за харчування у закладах освіти

19 November 2020, 14:36

Батькам дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, під час дистанційного навчання виплачуватиметься грошова компенсація за харчування в закладах освіти.

Про це 18 листопада повідомило Міністерство соціальної політики України.

«У зв’язку із запровадженням карантину, встановленого з метою запобігання виникненню і поширенню серед населення України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, освітній процес організовано із використанням технологій дистанційного навчання, що не передбачає відвідування установ освіти. Відповідно Урядом внесено зміни до постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України» від 8 лютого 1997 року № 155, в якій передбачено виплату грошової компенсації дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, та дітям з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, які не харчувалися в закладах освіти у період карантину», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я розробило проєкт постанови КМУ «Про затвердження норм та порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», відповідно до якого у школах і дитсадках пропонується заборонити годувати дітей сосисками, напівфабрикатами та кондитерськими виробами.

Як повідомляв Житомир.info, напередодні початку нового навчального року 2020/2021 років у департаменті освіти Житомирської міської ради пояснили, як забезпечуватимуть харчуванням школярів під час адаптивного карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: харчування дитина-чорнобилець дитина компенсація  
Матеріали по темі