Місто

Вирішення побутових проблем і додатковий канал просування своїх послуг у смартфоні: для житомирян запустили застосунок «Кolo»

25 November 2020, 15:28

Їдете на відпочинок і не знаєте куди прилаштувати свого кота? Намітилося родинне свято із застіллям, а смажити-пекти просто ніколи? Протікає кран або несподівано зламалася пральна машина, а без неї ж тепер як без рук… Ситуації різні, але абсолютно буденні і знайомі багатьом. І для декого вони можуть навіть стати приводом для паніки: де шукати майстра, куди дзвонити, як встигнути – запитання, що атакують, коли несподівано щось пішло не так.

Вирішити подібні проблемки житомирянам тепер буде набагато простіше, адже програмісти розробили абсолютно «життєвий» застосунок «Кolo». Це перший онлайн-додаток «для своїх», де можна замовляти послуги для миттєвого вирішення побутових чи бізнес-задач.

Житомир, до речі, став першим містом в Україні, де запустили цей сучасний і зручний онлайн-сервіс. Проєкт об’єднує замовників, яким необхідно виконати певну роботу, та виконавців, що шукають підробіток та компетентні в тому чи іншому напрямку.

Унікальність додатку полягає в тому, що для користувачів доступна інтерактивна карта, на якій можна переглядати просторові дані виконавців/замовників тієї чи іншої послуги. Простіше кажучи, якщо шукаєш людину з уміннями сантехніка, мапа покаже, де перебуває найближчий майстер, який може оперативно полагодити кран. (І навпаки: людина, яка шукає додаткового заробітку, може розмістити свої послуги на мапі). Таким чином, замовник та виконавець знаходять один одного, кілька разів провівши пальцем по екрану смартфона.

Що означає «для своїх»

Більшість з нас, мешкаючи у багатоквартирному будинку, навіть не здогадується, що сусідка двома поверхами вище випікає смачнючі торти з гарним оздобленням, а молодик з сусіднього під’їзду добре розбирається в комп’ютерах. А в будинках довкола живуть люди з іншими навиками та у вільний від основної роботи час не проти підзаробити. І не раз буває ситуація, скажімо, коли в короткі терміни нам потрібен святковий домашній десерт. Тоді ми майже панічно «гуглимо», перебираємо оголошення на спеціальних сайтах, телефонуємо, намагаємося знайти вільного домашнього кондитера, якщо пошуки увінчуються успіхом, їдемо в інший мікрорайон чи й на протилежний кінець міста і нарешті отримуємо своє замовлення. А сусідка зверху з радістю спекла б для вас тортик за оптимальну плату: ви б зекономили гроші, час і нерви, вона – підзаробила б. Але ви не знаєте, що сусідка це може, а вона не відає, що вам це потрібно. Для цього і покликане «Кolo» – аби ви знайшли один одного. Вигода від співпраці «між своїми» взаємна: обоє уникають далеких поїздок, заощаджують час та отримують бажане: один – якісне виконання замовлення за оптимальну ціну, інший – додатковий заробіток. Цей додаток реально полегшить життя представникам обох сторін.

Які послуги можна отримати/запропонувати на «Кolo»

Хтось добре володієте англійською та охоче поділився б знаннями з іншими, а дехто шукає репетитора з іноземної для дитини. Один збирається за кордон і не має на кого залишити домашнього улюбленця, а інший залюбки приглянув би за милим пухнастиком. У новачка-автомобіліста барахлить стартер, а досвідчений механік на дозвіллі швидко вирішив би цю проблему. Список можна продовжувати. Однак рішення одне – усім на «Кolo».

Отже, на сервіс-площадці можна отримувати/пропонувати послуги домашніх майстрів, кур’єрської доставки, перетримки домашніх тварин, клінінгу (прибирання будь-якого ступеня складності), послуги юристів, педагогів, перукарів, швачок, домашніх кулінарів та кондитерів, автослюсарів, механіків тощо.

У чому вигода для замовника

• Економія коштів і часу

З додатком «Кolo» вдасться заощадити гроші і раціонально використати час. Швидкий пошук бажаного ближче за кращою ціною і якістю – вигода очевидна.

• Простота у використанні та зручність

Дістав з кишені телефон і буквально в кілька кліків вирішив своє питання – куди вже простіше. І тут одразу оцінюєш зручність карти з геолокаціями: без зайвих зусиль отримаєш інформацію, де у цей час є найближчий потрібний тобі фахівець, з яким домовляєшся напряму, без посередників.

• Спілкування

У застосунку доступний онлайн-чат. За наявності профілю обмінюватися інформацію просто і цікаво. Формуйте групи загальних поглядів та інтересів. Спілкуйтеся та розважайтесь.

У чому вигода для виконавця

• Додатковий заробіток або основне місце роботи

Гроші ніколи не бувають зайвими. Питання додаткового заробітку або зміни профілю особливо актуальне зараз, у період карантину. Центри зайнятості фіксують стрімкі темпи зростання безробіття. Але робоче місце можна створити собі самому, фактично не виходячи з дому. Маючи певні вміння, можна допомагати людям і своє фінансове становище поліпшувати.

• Можливість будувати графік роботи на власний розсуд

Скільки часу віддавати фрілансу, у які дні та години – вирішувати лише вам.

• Простота у використанні та зручність

Про це – вище.

• Спілкування

Про це також уже мовилося. Варто лише додати, що в онлайн-чаті можна писати швидкі повідомлення й пропонувати свої послуги тут і зараз.

Як встановити застосунок

Для більшості сучасних людей немає потреби детально пояснювати, як встановити ще один застосунок на смартфон. Однак основні кроки щодо завантаження «Кolo» таки назвемо:

  • Знаходимо додаток у Play market або App Store і натискаємо «встановити». Завантажили і відкриваємо.
  • Натискаємо «реєстрація» та «створення облікового запису».
  • Заповнюємо всі необхідні поля
  • Натискаємо «реєстрація»
  • Для входу вказуємо свій телефон, який вказали при реєстрації, це буде ваш логін.


Детальніше про те, як встановити застосунок «Кolo» на свій мобільний та користуватися ним, – в ілюстрованій інструкції

Сучасне життя мобільне і динамічне. І єднатися в «Кolo» – оптимальна ідея для швидких і розумних рішень. Завантажуй додаток – заощаджуй, заробляй, спілкуйся.

До Нового року користування додатком для виконавців безкоштовне.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: застосунок послуга "Коло"  
Матеріали по темі