Влада

В Житомирській районній раді не змогли з першого разу обрати голову і проводять повторне голосування

1 December 2020, 14:02

На першій сесії Житомирської районної ради восьмого скликання, яка проходить 1 грудня, не змогли з першого разу обрати голову райради.

У бюлетені для голосування, який роздали депутатам, було дві кандидатури – Олександр Дубенцов (фракція партії «Слуга народу») та Олександр Блощинський (фракція партії «Пропозиція»), але жоден з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів: за Дубенцова проголосували 26 депутатів, за Блощинського – 27.

Лічильна комісія ухвалила рішення про те, що жоден кандидат на посаду голови районної ради не набрав достатньої кількості голосів. Рада вирішила провести повторне голосування за цих самих кандидатів.

Зазначимо, що в районній раді 54 депутати і для ухвалення рішення потрібно мінімум 28 голосів.

Детальніше про першу сесію Житомирської райради дивіться у сюжеті

Нагадаємо, на першій сесії Житомирської районної ради присутні всі 54 новообрані депутати.

Зазначимо, що в укрупнений Житомирський район входять 11 колишніх районів області: Брусилівський, Житомирський, Коростишівський, Любарський, Попільнянський, Пулинський, Радомишльський, Романівський, Хорошівський, Черняхівський, Чуднівський. Також у складі району – Житомирська міська ОТГ.

Як повідомляв Житомир.info, з десяти партій, які висували своїх кандидатів до Житомирської районної ради, прохідний бар’єр у 5% не подолала лише «Свобода». Найбільші фракції серед дев’яти партій (по 9 депутатів) мають «Європейська Солідарність» та «Слуга народу», найменша (4 депутати) – у Радикальної партії Олега Ляшка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: райрада сесія Дубенцов Блощинський  
Матеріали по темі