Влада

​Як обирали голову Житомирської районної ради та чим у першу чергу займатимуться новообрані депутати

1 December 2020, 18:24

На першій сесії Житомирської районної ради восьмого скликання 1 грудня депутати обирали голову райради та його заступників. На засідання прийшли усі 54 новообрані депутати.

На голову райради було два кандидати, а переможця визначили з другої спроби. За результатами таємного голосування очільником Житомирської районної ради став депутат від фракції партії «Пропозиція» Олександр Блощинський.

«Взяли участь у таємному голосуванні 53 депутати. Кількість бюлетенів визнаних недійсними - 0. Результати таємного голосування з обрання голови Житомирського районної ради, повторні вибори: Блощинський Олександр Сергійович - 29, Дубенцов Олександр Володимирович - 24. Не підтримали жодного кандидата - 0», - озвучила результати депутат Житомирської районної ради, голова лічильної комісії Тетяна Лазар.


Як розповів новообраний голова Житомирської районної ради, серед повноважень органу місцевого самоврядування - управління майном, яке належало ліквідованим райрадам.

«Раніше було ліквідовано 11 районів, зараз Житомирська районна рада є правонаступником майна в частині ліквідованих районів. Сьогодні перше, що ми маємо зробити в Житомирському районі - це разом із депутатським корпусом створити потужну професійну команду. Перед нами стоїть виклик, тому що повноважень на сьогоднішній день, вони ще до кінця не прописані, лежить на розгляді два законопроєкти, які ми чекаємо, що будуть прийняті Верховною Радою, що дасть нам можливість планувати свою роботу в подальшому. Ми зараз маємо провести першочергово фінансовий аудит, провести інвентаризацію майна, яке сьогодні після ліквідації районних рад нам дісталось в спадок, скажемо так, і тоді ми зрозуміємо, які у нас є обсяги, робочі плани і що ми маємо зробити, і як ми будемо планувати свою роботу», - сказав голова Житомирської районної ради Олександр Блощинський.

Фоторепортаж з першої сесії Житомирської райради дивіться тут

Зазначимо, що в укрупнений Житомирський район входять 11 колишніх районів області: Брусилівський, Житомирський, Коростишівський, Любарський, Попільнянський, Пулинський, Радомишльський, Романівський, Хорошівський, Черняхівський, Чуднівський. Також у складі району – Житомирська міська ОТГ.

Як повідомляв Житомир.info, з десяти партій, які висували своїх кандидатів до Житомирської районної ради, прохідний бар’єр у 5% не подолала лише «Свобода». Найбільші фракції серед дев’яти партій (по 9 депутатів) мають «Європейська Солідарність» та «Слуга народу», найменша (4 депутати) – у Радикальної партії Олега Ляшка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: райрада голова депутати сесія  
Матеріали по темі