Місто

​Школи Житомира закупили антисептика на 4 млн грн у фірми, чия продукція фігурує в справі про контрафакт

1 December 2020, 15:41

Школи Житомира у період з 25 листопада по 30 листопада уклали 31 договір з ТОВ “Він Стрім” на придбання дезінфекційних засобів на 4,26 млн грн.

Про це стало відомо з аналізу даних сайту закупівель Prozorro.

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19. Договори було укладено з 31-єю школою обласного центра.

Згідно з угодами, житомирські школи замовили дезінфікуючий засіб "Біопагдез" (з ензимами) по 430 грн за 1 л, дезінфікуючий засіб "Біопагдез" (з ензимами) по 1870 грн за 5 л, дезінфекційний засіб "CLEAN STREM" з дозатором по 110 грн за 1 л, дезінфекційний засіб "CLEAN STREM" по 500 грн за 5 л, дезінфекційний засіб "CLEAN STREM" (гель) з дозатором по 125 грн за 1 л, дезінфекційний засіб "CLEAN STREM" (гель) по 560 грн за 5 л, дезінфекційний засіб "CLEAN STREM SURFACE" з тригером по 130 грн за 1 л, дезінфекційний засіб "CLEAN STREM SURFACE" по 560 грн за 5 л.

На сайті Clean Stream виробництва ТОВ “Він Стрім”, зазначається, що продукція відповідає вимогам нормативно-технічної документації та підтверджена державною санітарно-епідеміологічною експертизою України.

Натомість на сайті Clean Stream виробництва ТОВ “Клін Стрім”, звертають увагу, що ТОВ “Він Стрім” виробляє контрафактну продукцію під брендом “Клін Стрім”, що не являється продукцією ТОВ “Клін Стрім”. Також ТОВ “Клін Стрім” зазначає, що ТОВ “Він Стрім” реалізує та виготовляє контрафактну продукцію, яка не відповідає сертифікатам якості, а право на виготовлення дезінфекційних та антисептичних засобів “Клін Стрім” не надавав ТОВ “Він Стрім”.

ТОВ “Клін Стрім” зареєстроване в Житомирі, по вулиці Слобідська, 27. Спеціалізується фірма на неспеціалізованій оптовій торгівлі, статутний капітал - 50 тис. грн. Власниками фірми є Ігор Миколайович Коцюба та Олександр Ігорьович Вірьовкін. Коцюба весною цього року подав заявку до “Укрпатенту” на ТМ “Клін Стрім”.

ТОВ “Він Стрім” зареєстроване в Києві по вулиці Мечникова, 14/1. Спеціалізується фірма на неспеціалізованій оптовій торгівлі, статутний капітал - 100 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником фірми є Микола Ігорьович Вірьовкін.

В договорах, укладених із школами, не вказано, хто виробник дезінфікуючих засобів: ТОВ “Він Стрім” чи ТОВ “Клін Стрім”.

Зауважимо, 26 березня 2020 року правоохоронці розпочали досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

“Поліція вважає, що службові особи ТОВ «Дезодар» у змові із службовцями ТОВ «Він Стрім» заволоділи бюджетними коштами у розмірі 117 тис. грн, які виділені КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської облради на засоби для догляду за руками та нігтями, які не відповідають умовам договору, укладеного медзакладом із «Дезодар». Про це свідчить ухвала Корольовського райсуду м. Житомира від 21 квітня”, - йдеться в матеріалі видання “Наші гроші”.

Слідчі встановили, що 17 березня КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» замовило «Дезодар» на 117 тис. грн засобів для догляду за руками та нігтями “Клін стрім 1л”. Товар поставили до лікарні. У кімнаті, де зберігалися дезінфікуючі засоби, було проведено огляд товару, за його результатами встановлено, що у кімнаті зберігаються дезінфікуючі засоби «Клін стрім 1л», де на кожній із пляшок зазначено: «Виробник: ТОВ «Він Стрім», а не «Клін Стрім».

Паралельно, до поліції звернувся із заявою про вчинене кримінальне правопорушення директор ТОВ «Клін Стрім», який теж повідомив про реалізацію невідомими контрафактного дезінфекційного засобу виробництва “Він Стрім” з підробленим товарним знаком «Клін Стрім».

“Слідчі дійшли висновку, що «Дезодар» в порушення умов договору поставив завідомо неякісний товар КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня», так як «Він Стрім» не зареєстрований як виробник вказаної продукції. Використання такої продукції, якість та походження якої викликають об`єктивні сумніви у лікувальній діяльності закладу, може призвести до створення антисанітарних умов та до негативних наслідків як медичного персоналу лікарні, так і пацієнтів”, - повідомляли “Наші гроші” з посиланням на ухвалу суду.

Нагадаємо, на Житомирщині троє місцевих жителів влаштували підпільний цех, де виробляли фальсифіковані дезінфектори під виглядом відомих марок, та збували на території нашої держави через аптечні мережі, у тому числі комунальні, та інтернет-магазини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: антисептик дезінфектор школа Клім Стрім Він Стрім закупівля  
Матеріали по темі