Місто

В Житомирі планують за 23 млн грн облаштувати хоспіс, а нова дитяча стоматполікліника буде лише в проєкті

10 December 2020, 11:32

Влада Житомира на реконструкцію приміщень під хоспіс по пров. Енергетичний, 3 планує за два роки витратити 22 млн 646,37 тис. грн.

Така пропозиція є в додатку до проєкту міської цільової програми «Будівництво (реконструкція, капітальний ремонт) об’єктів комунальної власності Житомирської міської об'єднаної територіальної громади на 2021–2023 роки», який був оприлюднений на сайті міської ради 7 грудня.

Зазначається, що в 2021 році на облаштування хоспісу планують витратити з міського бюджету 10 млн грн, в 2022 році – 12 млн 646,37 тис. грн.

В наступному році 10 млн грн хочуть спрямувати на реконструкцію частини приміщень поліклініки лікарів загальної практики комунальної установи «Лікарня №2» під амбулаторію загальної практики – сімейної медицини за адресою: м. Житомир, майдан Визволення,1. Зазначається, що фінансування буде з «інших джерел». Заступниця мера Марія Місюрова в коментарі Житомир.info пояснила, що реконструкцію будуть проводити за кошти, які медичний заклад отримує від Національної служби здоров’я України за надання послуг, тобто фактично – за власні кошти Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Крім того, в 2022 році планують спрямувати 9 млн 463 тис. грн на реконструкцію травмо-урологічного корпусу КП «Лікарня №1» на вул. В.Бердичівська,70 (в т.ч. коригування ПКД).

А на реконструкцію приміщення під дитячу стоматполіклініку на проспекті Мира, 1 виділять лише 80 тис. грн - на проєктно-кошторисну документацію для визначення вартості реконструкції.

Нижче – всі пропозиції розділу «Будівництво, реконструкція, капітальний ремонт об’єктів охорони здоров’я» міської програми на 2021-2023 роки.

Скільки коштів в проєкті цільової програми передбачено витратити за три роки на об’єкти культурної та спортивної сфери читайте тут.

Нагадаємо, на реалізацію програми загалом планують витратити 1 млрд 612,68 млн грн, з яких: 394,29 млн грн – кошти міського бюджету; 753,47 млн грн – кошти державного бюджету; 464,92 млн грн – кошти інших джерел.

Як повідомляв Житомир.info, проєктно-кошторисну документацію для реконструкції хоспісу по провулку Енергетичний, де раніше був стаціонар шкірвендиспансеру, мали виготовити в 2017 році – на це виділили з міського бюджету 200 тис. грн. В червні 2018 року мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що проєктно-кошторисна документація та експертизи готові на 90%, орієнтовна вартість проєкту – 13-16 млн грн.

Будівництво хоспісу було в передвиборчій програмі кандидата в мери Житомира Сергій Сухомлина в 2015 році й залишилося невиконаною обіцянкою.

«Якби в нас в бюджеті було достатньо коштів, то можна було б фінансувати всі проєкти. І я точно хотів би побудувати хоспіс, і ми його побудуємо, проєкт вже готовий, але є питання бюджету й ти вирішуєш – купити мамограф за 9 мільйонів, чи ангіограф, який буде рятувати життя людей, чи побудувати хоспіс», - таке пояснення дав Сухомлин в інтерв’ю на початку вересня 2020 року.

На місцевих виборах 25 жовтня 2020 року у першому турі Сергій Сухомлин був переобраний мером Житомира: його підтримали 51,38% тих, хто прийшов на виборчі дільниці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада програма УКБ ремонт реконструкція хоспіс поліклініка медзаклад 
Матеріали по темі