Події

​Водій, з вини якого в Житомирській області загинули дві неповнолітні пасажирки, отримав 10 років ув’язнення

16 December 2020, 12:17

10 років ув’язнення та відшкодування понад півтора мільйона гривень завданої моральної і матеріальної шкоди – вирок суду водію за скоєння смертельної ДТП у Попільнянському районі.

Про це 16 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За підтримання Коростишівською місцевою прокуратурою публічного обвинувачення у справі за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель двох неповнолітніх у Попільнянському районі, водію призначено максимальне покарання», - йдеться у повідомленні.

Вироком Андрушівського районного суду водія визнано винним у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 286 КК України та засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на 3 роки.

Також судом задоволено цивільні позови щодо стягнення з винного на користь потерпілих завданої моральної і матеріальної шкоди на загальну суму понад 1,5 млн грн.

Судовим розглядом установлено, що у жовтні 2019 року, опівночі, 23-річний місцевий житель, керуючи у стані алкогольного сп’яніння автомобілем марки Seat Ibiza, не врахував під час повороту дорожню обстановку на 66–му км автодороги Ставище-Попільня, виїхав за межі проїзної частини та зіткнувся із деревом, скоївши ДТП.

Унаслідок скоєння дорожньо-транспортної події 16-річна пасажирка, жителька смт Попільні, отримала смертельні травми. Ще одну пасажирку, 15-річну дівчину, із тяжкими тілесними ушкодженнями було доставлено до лікарні, однак медикам не вдалося врятувати і їй життя: потерпіла померла, не приходячи до тями. Інші двоє пасажирів та водій у ДТП не постраждали.

«Своєї вини у скоєному правопорушенні водій не визнавав. Натомість прокурором у суді було наведено достатньо обґрунтованих доказів, які базувалися, у тому числі, і на висновках відповідних експертиз, та беззаперечно доведено вину обвинуваченого. На період досудового та судового слідства – і дотепер фігурант справи перебуває під вартою. На даний час вирок суду від 20.11.2020 не набрав законної сили», - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, у квітні 2020 журналісти «Надзвичайних новин» повідомляли про суд над 23-річним сином священника з Попільнянського району, який сів за кермо п’яним і врізався у дерево. Тоді у наслідок ДТП загинули дві неповнолітні пасажирки: 15-ти та 16-ти років.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 12 жовтня 2019 пресслужба ГУНП в Житомирській області повідомила про ДТП в селищі Попільня, в якому загинула неповнолітня пасажирка Seat. Ще одна дівчина була госпіталізована до обласної дитячої лікарні у стабільно тяжкому стані

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП Попільня вирок суд неповнолітня загибла  
Матеріали по темі