Влада

Верховна рада проголосувала за призначення Шкарлета міністром освіти, Лещенка – міністром аграрної політики

17 December 2020, 15:30

Верховна Рада України 17 грудня підтримала призначення нових міністрів.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

«Сергій Шкарлет обійматиме посаду Міністра освіти і науки України. Таке рішення підтримали 226 парламентарів. З 25 червня 2020 року Сергій Шкарлет виконував обов’язки очільника МОН. За призначення Романа Лещенка на посаду Міністра аграрної політики та продовольства проголосували 242 народних обранців. З 11 червня 2020 року Роман Лещенко працював Головою Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що 226 голосів – це мінімальна кількість, необхідна для ухвалення рішення Верховною радою. За міністра освіти і науки Сергія Шкарлета проголосували п’ять з шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області, проти голосував Дмитро Костюк (фракція партії «Слуга народу»), обраний від Новоград-Волинського округу №65. Жодного голосу за призначення Шкарлета не дали три фракції: «Європейська Солідарність», «Батьківщина» та «Голос».

За призначення Романа Лещенка проголосували всі п’ять житомирських нардепів з фракції «Слуги народу», Володимир Арешонков (депутатська група «Довіра»), обраний від Коростенського округу №64, не голосував.

Також 17 грудня Верховна рада голосувала за призначення колишнього виконавчого директора «Нафтогазу» Юрія Вітренка першим віцепрем'єр-міністром – міністром енергетики України, але для прийняття рішення не вистачило голосів: «за» було лише 186 голосів. З шести житомирських мажоритарників «за» проголосували лише Володимир Арешонков і Сергій Кузьміних (фракція партії «Слуга народу»), обраний від Чуднівського округу №67. Ігор Герасименко та Богдан Кицак утрималися, Дмитро Костюк та Тетяна Грищенко не голосували.

Нагадаємо, 30 червня цього року в Житомирі влаштували акцію проти призначення Сергія Шкарлета виконувачем обов’язків міністра освіти і науки України.

Як повідомляв Житомир.info, 4 березня 2020 Верховна рада відправила у відставку уряд Гончарука і проголосувала за нового прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та запропонований ним склад уряду, в якому чотири посади залишалися вакантними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР міністр призначення Шкарлет Лещенко Вітренко  
Матеріали по темі