Суспільство

​За «цифрою» – майбутнє, або ще раз про смартфон як потужний інструмент просування послуг

24 December 2020, 09:59

Мобільний вже давно не «цеглина» з кнопками та антеною

Пам'ятаєте ті часи, коли мобільний телефон був розкішшю та екзотикою? Зовсім юним «домобільна ера» невідома. Але ті, кому хоча б трохи за 30, мабуть, пригадують, як на початку 2000-х людей зі стільниковими називали «крутими». А коли мобільні потроху почали ставати доступними для «простих смертних», з ними доводилося «лізти на смереку», аби зловити зв'язок. Ставилися до тих «величних» апаратів з антенкою особливо трепетно, модно було носити їх у чохольчику на шиї.

За два десятки років мобільний видозмінився, став фінансово доступним та з диковинки перетворився на звичну річ, яка є у кишені майже кожної сучасної людини – від першокласника до осіб похилого віку. І тепер це не просто засіб зв'язку, а й «центр розваг», пристрій для навчання та роботи тощо. Адже більшість тепер користується «розумним телефоном» з доступом до мережі інтернет (смартфон: з англ. smart — розумний та phone — телефон). За інформацію з відкритих джерел, за підсумками 2019 року, в Україні 66% користувачів мобільних мали саме смартфони. І за рік, що минає, ця цифра, найімовірніше, зросла.

Все буде онлайн

Дивно, але багато хто, маючи цей «розумний» пристрій, досі не використовує всі його можливості. Селфі, ігри, соцмережі – це далеко не всі «плюси» смартфона. Опис технічних характеристик цього гаджета залишимо програмістам. Пригадаємо лише, що за допомогою мобільного можна економити час, гроші, а також заробляти.

Не стане відкриттям інформація про те, що упродовж останніх років люди активно переходять з офлайну на покупки і замовлення послуг в режимі онлайн. COVID-19 посприяв цій тенденції.

І трохи цифр. Восени 2020 року видання «Економічна правда» писало, що, за даними опитування компанії CBR (українська компанія, що проводить маркетингові дослідження), близько 80% населення України віком від 16 років користується інтернетом, з них приблизно 36% купують через інтернет. За інформацією сайту «Сьогодні», електронна комерція переходить саме у мобільні телефони: 70% покупців приходять на маркетплейси з мобільних і тільки 30% – з комп'ютерів і лептопів (ноутбуків, нетбуків тощо). Зазначається, що близько половини користувачів вже звикли замовляти товари та послуги через мобільні додатки. Експерти прогнозують і подальше зростання онлайн-торгівлі.

Для тих, хто розмірковує, як далі просуватися на ринку товарів і послуг, такі відомості дають красномовну підказку. Лише уявіть, який потенційно потужний інструмент лежить у вашій кишені чи сумці. Тож виконавці, які завантажили мобільний застосунок «Kolo», зайняли місце на інтерактивній мапі та пропонують свої послуги, вже на крок попереду конкурентів. Нагадаємо, додаток «Kolo» – унікальний тим, що для користувачів доступна інтерактивна карта, на якій фіксуються просторові дані виконавців/замовників тієї чи іншої послуги – для ще швидшого віднаходження один одного.

Детальніше про «Kolo» як додатковий канал просування своїх послуг у смартфоні, а також платформу, де замовники можуть знайти виконавців багатьох видів робіт, читайте тут


І про «витребеньки» смартфона як інструмент для заробітку

Як відомо, на рівні держави сформували ціле міністерство, що працює над створенням «держави у смартфоні». Одним з важливих завдань Мінцифри є розвиток цифрової грамотності громадян.

Однак, незважаючи на глобальний перехід у «цифру», дехто, особливо люди старшого покоління, досі з обережністю і деякою недовірою ставляться до новітніх технологій. Є такі, що, хоч і мають смартфон, не качають «зайвого», а використовують його суто для «подзвонити». Образно кажучи, досвідчений сантехнік Іван Іванович, хоч шукає, де підзаробити, у смартфон не йде, бо переконаний, що він «просто для дзвінків, а решта витребеньок – то для молодьожі». Кваліфікований і витребуваний профі на зразок «умовного» Івана Івановича сподіватиметься на «сарафанне радіо». А дарма: варто зрозуміти, що смартфон – це не лише розваги, а й сучасний «робочий» інструмент, який допоможе раціонально використовувати свій час і планувати заробіток. Так що гаджет і грамотно розроблений онлайн-додаток «Kolo» стануть у нагоді навіть таким практичним і «побутовим» людям, як Іван Іванович.

Згадайте цифру 70%

Досі вважаєте, що послуги через мобільні додатки ніхто не замовляє, тож пропонувати їх там не варто? Згадайте циферку 70% – саме стільки відсотків покупців переходить на маркетплейси зі смартфонів. Це той інструмент, який працюватиме на вас 24/7: ви спите, а програма працює, охоплюючи одразу широке коло тих, хто потребує ваших послуг. Погодьтеся, це перспективніше, аніж сподіватися на сусідку, котра розкаже своїй подрузі, який ви класний сантехнік.

Нагадуємо, що на початку грудня додаток «Kolo» запустив акцію-конкурс для виконавців. Зареєструвавшись на «Kolo» до Нового року, надавачі послуг автоматично здобувають шанс отримати у подальшому безкоштовну рекламу в соцмережах протягом місяця. Основним критерієм відбору 30-ти виконавців, яким буде надано привілей, стане якість наповнення геосторінки: презентувати себе потрібно максимально влучно. Як правильно наповнювати геосторінку, читайте тут.

Висновок із вищесказаного очевидний: за «цифрою» – майбутнє. Тож качайте «Kolo» – і забудьте про проблему пошуку клієнтів. Система сама вам їх приведе. Спілкуйтеся, заробляйте, розвивайтесь!

Житомирська команда розробників додатку «Kolo» вітає усіх з прийдешніми святами та бажає успішного нового онлайн-року. І в офлайні нехай щастить!

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: застосунок послуга Кolo сервіс оголошення  
Матеріали по темі