Події

​Прокуратура вимагає повернути житомирському профтехліцею приміщення вартістю понад 1,8 млн грн, у якому незаконно облаштували магазин

14 January 2021, 09:47

У Житомирі прокуратура заявила позов про повернення ліцею приміщення вартістю понад 1,8 млн грн, у якому незаконно облаштовано магазин.

Про це 13 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською місцевою прокуратурою за результатами опрацювання матеріалів органів державної влади встановлено порушення вимог законодавства під час використання майна закладів освіти. Установлено, що у 2019 році територіальним підрозділом Фонду державного майна України, в порушення вимог законодавства, передано в оренду фізичній особі для торгівлі непродовольчими товарами приміщення професійно-технічного ліцею міста Житомира загальною вартістю понад 1,8 млн грн», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що, зокрема, при укладенні договору сторони не додержалися вимог статті 80 Закону України «Про освіту», відповідно до яких об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають використанню не за освітнім призначенням.

Господарський суд Житомирської області провадження за позовом місцевої прокуратури відкрив та наразі здійснюється його розгляд.

Нагадаємо, у листопаді 2019 прокуратура завадила бізнесу підприємця, який займався металообробкою в приміщенні Житомирського професійного політехнічного ліцею.

Як повідомляв Житомир.info, 22 листопада 2018 року недіючий дитсадок у житомирському парку продали на аукціоні за 6 млн 500 тис. 1 грн ТОВ «Обрій Діжитал». Через рік прокуратура вимагала повернути місту продане приміщення дитсадка в житомирському парку, хоча міська рада була проти. Врешті решт господарський суд відмовив прокуратурі у задоволенні даного позову.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей приміщення магазин  
Матеріали по темі