Місто

Люди з плакатами прийшли на акцію до офісу «Житомиргаз»

15 January 2021, 11:15

У Житомирі 15 січня кілька десятків людей з плакатами прийшли на акцію до офісу компанії «Житомиргаз» на вулиці Фещенка-Чопівського.

Проведення цієї акції анонсували 13 січня, коли протестувальники проти підвищення тарифів на комунальні послуги перекривали у Житомирі вулицю Київське шосе.

Організатори заходу тоді повідомили «маршрут акції» 15 січня: «Житомиргаз», обленерго, міська рада, але перед початком заходу з’явилися пропозиції йти протестувати не біля обленерго, а до офісу КП «Житомирпеплокомененерго».

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, 13 січня президент Володимир Зеленський та представники Уряду пообіцяли, що з 1 лютого платіжки за газ будуть знижені на 30%.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до рішення виконкому Житомирської міської ради від 30 грудня 2020 року, з січня 2021 року тариф на теплову енергію та послуги з централізованого опалення у Житомирі зріс на 18%. Крім того, з січня 2021 року в Житомирі зріс тариф і на водопостачання та водовідведення на 16%. Щодо приватних компаній, то з 1 січня 2021 тариф на розподіл газу АТ «Житомиргаз» становитиме 2,02 грн збільшення на 70%. Також на засіданні 28 грудня 2020 року Уряд схвалив постанову, відповідно до якої скасовується пільгова ціна на електроенергію за перші 100 кВт, а прем’єр-міністр доручив перевірити обґрунтованість цін на газ для населення.

11 січня 2020 року на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати обговорили та проголосували за звернення до центральних органів влади щодо передачі у власність міста газових мереж та неприпустимості збільшення тарифів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Житомиргаз" акція газ тариф  
Матеріали по темі