Економіка

Податківці змусили житомирське підприємство поповнити бюджет на 4 млн грн

20 January 2021, 12:42

Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області забезпечено понад 4 мільйони гривень відшкодування до бюджету.

Про це 20 січня повідомила пресслужба обласного управління Державної фіскальної служби.

«Понад 4 мільйони гривень відшкодовано до бюджету завдяки злагодженій роботі податкової міліції Житомирщини під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Викрито службових осіб одного з бюджетоутворюючих підприємств обласного центру в ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах. До ЄРДР внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.212-1 КК України», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, службові особи вищевказаного підприємства не сплатили до державного бюджету податки у вигляді єдиного соціального внеску. Вивільнені у такий спосіб кошти направлялись на оплату товарів та послуг постачальникам.

В результаті вжитих податківцями, на етапі досудового розслідування, заходів, завдана державі шкода відшкодована у повному обсязі, до бюджету направлено понад 4 мільйони гривень.

Наразі кримінальне провадження направлене до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності керівника підприємства на підставі ч.4 ст.212-1 КК України у зв'язку з відшкодуванням завданих державі збитків.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні мер Сергій Сухомлин повідомляв, що бюджет Житомирської міської об’єднаної територіальної громади в 2020 році недоотримає більш ніж 100 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС бюджет податки ЄСВ 
Матеріали по темі