Влада

​Після затримання на хабарі Миколи Суслика ОДА ініціює перевірку лікарень Житомирської області щодо використання «ковідних» коштів

25 January 2021, 11:20

Директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика, якого 21 січня затримали на хабарі, ще офіційно не відсторонили від посади, найближчими днями має відбутися судове засідання. Тим часом в ОДА підготували лист до Держаудитслужби України та ініціюють перевірку лікарень області щодо використання коштів, виділених на боротьбу з COVID-19.

Про це 25 січня під час брифінгу розповів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, відповідаючи на питання журналістів.

«Дійсно на минулому тижні відбулося затримання начальника департаменту охорони здоров’я Суслика Миколи Петровича на отриманні неправомірної вигоди у розміри 120 тисяч гривень. Найближчими днями відбудеться судове засідання, де буде прийнято рішення про відсторонення Миколи Петровича Суслика від займаної посади на термін здійснення досудового розслідування. На даний момент, згідно функціоналу, департаментом охорони здоров’я керує заступник. Згідно положення, після прийняття рішення про відсторонення Суслика Миколи Петровича від займаної посади буде прийнято рішення про покладання виконання обов'язків начальника департаменту охорони здоров’я на когось із співробітників департаменту», – сказав Бунечко.

Відео зі сторінки Житомирської ОДА у соціальній мережі

Також голова ОДА повідомив, що ініціювали перевірку лікарень щодо використання «ковідних» коштів.

«Ми будемо ініціювати про перевірку Держаудитслужбою України використання всіх ковідних коштів комунальними некомерційними підприємствами куди скеровувалась відповідна субвенція. Відповідний лист буде підписаний нами сьогодні-завтра, зараз він вже виписується, вичитується і буде відправлений на північний офіс Держаудитслужби. Закон один для всіх. Як до фахівця Суслика Миколи Петровича в мене не було жодних нарікань, разом з тим факт, який було задокументовано співробітниками Служби безпеки України свідчить про те, що не дивлячись на посади, всі рівні перед законом. Прокоментувати будь-які інші дії правоохоронців потрібно звертатися до пресслужби Служби безпеки України. Ми не можемо повідомити більше деталей, ніж це зробить пресслужба СБУ», – додав Віталій Бунечко.

Нагадаємо, ввечері 21 січня стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Миколу Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Згодом у прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав Суслик. Станом на 22 січня від посади Суслика не відсторонили.

Як повідомляв Житомир.info, Микола Суслик був призначений на посаду начальника управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації 25 травня 2017 року. В листопаді 2020 року в структурі Житомирської облдержадміністрації відбулись зміни: управління охорони здоров’я перейменували в департамент, а Миколу Суслика перевели з посади начальника УОЗ на посаду директора департаменту.

8 квітня 2019 року заступника начальника управління охорони здоров’я ОДА Віктора Лучківа затримали в робочому кабінеті після отримання хабаря – 10 тисяч гривень за «сприяння» у встановленні групи інвалідності. Пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України уточнила, що таку суму чиновник затребував за позитивне вирішення медико-соціальною комісією питання щодо встановлення І групи інвалідності онкохворому. На брифінгу цього ж дня начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик повідомив, що його затриманий заступник відсторонений від виконання обов’язків на час слідства, та наголосив, що скарг на роботу Віктора Лучківа не було. 12 вересня 2019 року Корольовський районний суд м.Житомира отримав затверджений обвинувальний акт і досі розглядає справу, а Лучків продовжує працювати на посаді заступника начальника управління.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко Суслик лікарня перевірка кошти коронавірус хабар  
Матеріали по темі