Влада

Житомирська ОДА отримає майже 47 млн грн на виплати звільненим працівникам райдержадміністрацій

27 January 2021, 11:00

Уряд перерозподілив частину бюджетних призначень, а саме 879 млн грн, передбачених у державному бюджеті за загальнодержавними видатками Міністерству фінансів для забезпечення окремих видатків, пов’язаних з ліквідацією районів.

Про це 26 січня повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

«Розподіл частини бюджетних призначень здійснено за єдиними підходами з урахуванням середньомісячної заробітної плати для райдержадміністрацій, врахованої на 2021 рік, та кількісних показників, наданих облдержадміністраціям за встановленими постановою Уряду формами. Йдеться про кількість працівників, які попереджені про вивільнення, яким необхідно виплатити вихідну допомогу та які отримають грошову компенсацію за невикористані відпустки», - йдеться у повідомленні.

Передані обласним державним адміністраціям кошти спрямовані на виплату працівникам районних державних адміністрацій, що реорганізуються:

заробітної плати, що складається з посадового окладу, надбавки за ранг і вислугу років;

вихідної допомоги;

грошової компенсації за невикористані відпустки працівникам, які вивільняються.

У додатку до відповідно розпорядження Кабміну зазначається, що Житомирська облдержадміністрація отримає 46 млн 863,1 тис. грн, з яких 38 млн 412,4 тис. грн – на оплату праці.

Нагадаємо, постановою Кабінету міністрів від 28 грудня 2020 року була затверджена загальна чисельність працівників РДА новоутворених районів - 669. В райдержадміністраціях Житомирської області треба буде скоротити 847 штатних одиниць.

Як повідомляв Житомир.info, 31 грудня 2020 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко підписав розпорядження про створення комісій з реорганізації 19-ти районних державних адміністрацій. 13 січня в програмі «Діалоги» на Житомир.info голова ОДА Віталій Бунечко розповів, що провів співбесіди з головами нових райдержадміністрацій, всі кандидатури погоджені, і він хоче всіх 23 очільників районів залишити на посадах, які будуть в штатному розписі. За реогранізацію РДА відповідатиме новий заступник голови Юрій Оханський – колишній керівник Житомирської райдержадміністрації.

Перше розпорядження, яке голова ОДА Віталій Бунечко підписав в 2021 році, стосувалося граничної чисельності працівників чотирьох райдержадміністрації. 20 січня Бунечко вніс зміни в це розпорядження, затвердивши нову чисельність РДА: Бердичівська – 125 (було 159), Житомирська – 220 (було 192), Коростенська – 180 (було 159), Новоград-Волинська – 144 (було 159).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ звільнення РДА зарплата бюджет  
Матеріали по темі