Економіка

«Житомиргаз» не нараховує пеню та штрафи за невчасну оплату, але майже 6% споживачів не платять взагалі

27 January 2021, 14:39

Акціонерне товариство «Житомиргаз» не нараховує пеню та штрафи за невчасну оплату, а майже 6% домогосподарств області з 1 січня 2020 року ще жодного разу не сплатили за доставку газу.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит Житомир.info.

«З 1 січня 2020 року плату за обслуговування газових мереж виокремили з платіжки на газ. Вартість доставки газу також розділили на рівномірні платежі протягом 12 місяців, щоб знизити навантаження на споживача в опалювальний період. За доставку газу необхідно сплачувати в поточному місяці, до 20 числа. Відтак, АТ «Житомиргаз» фіксує інформацію щодо платіжної дисципліни споживачів, починаючи з 1.01.2020 року. Загалом, з 365 тисяч домоволодінь, які отримують послугу, близько 6% жодного разу не здійснили оплату за розподіл газу. Пеню та штрафи за невчасну оплату послуги з доставки природнього газу для АТ «Житомиргаз» не нараховує», - інформує пресслужба підприємства.

Нагадаємо, 25 січня прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що штрафи та пеня за невчасно сплачені газ або тепло за січень нараховуватися не будуть. Разом з тим він, зокрема, нагадав про рішення НКРЕКП про обмеження тарифу на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр (без ПДВ). Зазначимо, що для оператора газорозподільної системи «Житомиргаз» з 1 січня 2021 року встановили тариф на послуги розподілу природного газу у розмірі 1,68 грн/куб.м на місяць (без ПДВ).

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2020 тариф на розподіл і транспортування газу АТ «Житомиргаз» становив 0,89 грн (без ПДВ), тобто 1,07 грн за куб.м (з ПДВ), з 1 липня - 1,19 грн (з ПДВ), а з 1 січня 2021 зріс на 70% і становить 2,02 грн (з ПДВ).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Житомиргаз" тариф пеня штраф газ  
Матеріали по темі