Влада

Шмигаль пообіцяв, що штрафи та пеня за невчасно сплачені газ або тепло за січень нараховуватися не будуть

26 January 2021, 09:42

Уряд почав реалізацію кроків, необхідних для того, щоб ці ринки електроенергії та газу почали працювати правильно й зручно для людей.

Про це зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 25 січня в ефірі програми «Свобода слова» - інформує 26 січня пресслужба Кабміну.

«По-перше, була встановлена гранична ціна на ринку газу з 1 лютого й до кінця опалювального сезону не вище 6,99 грн за кубічний метр. По-друге, тарифи на тепло й гарячу воду не будуть змінюватися до кінця опалювального сезону. По-третє, після консультацій з Урядом і народними депутатами НКРЕКП ухвалило рішення про обмеження тарифу на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр», - зазначив Денис Шмигаль.

Водночас як зауважив прем’єр-міністр, Уряд спільно з профільним комітетом Верховної ради ініціюватиме ухвалення законопроєкту про можливість передачі газорозподільчих мереж органам місцевого самоврядування.

«Це важливий елемент, який забезпечить справедливість формування ціни на розподіл», - додав Шмигаль.

Крім того, глава Уряду наголосив, що штрафи та пеня за невчасно сплачені газ або тепло за січень нараховуватися не будуть.

Прем’єр-міністр також повідомив, що в Уряді очікують результатів розслідування Антимонопольного комітету й встановлення чесних прозорих правил на ринку газу.

«Кабміном буде ухвалене рішення щодо компенсації домогосподарствам, у яких встановлено електроопалення. І останній крок: річний продукт стане основним у газорозподільчих компаній. Тобто ціна на газ буде встановлюватися один раз на рік, як це робиться в більшості країн Європи», - зазначив очільник Уряду.

Нагадаємо, Кабмін обіцяв підписання 25 січня Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та гарячої води в Україні, а влада Житомира очікує компенсацію різниці в тарифах на теплопостачання.

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2021 року на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати обговорили та проголосували за звернення до центральних органів влади щодо передачі у власність міста газових мереж та неприпустимості збільшення тарифів. 15 січня депутати Житомирської обласної ради підготували звернення до президента, Кабінету міністрів, Верховної ради, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Антимонопольного комітету щодо мораторію на підвищення тарифів для населення.

18 січня на засіданні Кабінету міністрів прийнята постанова про граничну ціну на газ для населення: 6,99 грн за 1 куб.м з 1 лютого по 31 березня 2021 року.

В Житомирі в січні 2021 року вже провели кілька акцій проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Під час акції, яку проводили 25 січня, люди перекривали вулицю Велику Бердичівську біля міської ради, спілкувалися з головою ОДА та мером Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ газ тепло тариф пеня штраф Шмигаль  
Матеріали по темі