Влада

У Житомирській області за 771 млн грн планують відремонтувати майже 92 км доріг і 288 погонних метрів мостів

1 February 2021, 12:28

У 2021 році в Житомирській області планують відремонтувати 91,7 кілометрів доріг, а також 288 погонних метрів мостів. На це передбачено 770 млн 940 тис. 223 грн.

Про це йдеться у розпорядженні голови Житомирської облдержадміністрації від 28.01.2021 «Про затвердження Переліку об’єктів».

«Затвердити Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на 2021 рік згідно з додатком», – йдеться у розпорядженні.

Департамент регіонального розвитку облдержадміністрації має забезпечити реалізацію заходів згідно із затвердженим переліком у межах наявного фінансування. Контроль за виконанням розпорядження покладено на першого заступника голови обласної державної адміністрації Остапченко Наталію.

Згідно з додатком до розпорядження, ремонтувати дороги та мости цьогоріч планують у Житомирському, Новоград-Волинському, Бердичівському, Коростенському районах. Усього в переліку 25 об’єктів.


Скріншот з розпорядження голови ОДА

Нагадаємо, 28 січня 2021 року голова Житомирської облдержадміністрації підписав розпорядження про затвердження Переліку об’єктів за рахунок залишків коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

У затвердженому переліку є три об’єкти, на які сумарно виділяють 81 млн 916 тис. 592 грн: реконструкція 8,79 км автомобільної дороги Михайлівка-Филинці; реконструкція шляхопроводу над залізничною колією по вул.Житомирській в м.Бердичеві; капітальний ремонт 3,99 км дороги Новопіль-Вільськ-Камянка в Житомирському районі.

Вказані об’єкти входять до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності, передбаченого розпорядженням №38 від 28.01.2021 «Про затвердження Переліку об’єктів», описаному вище.

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році Житомирська область втратила 61 млн 415 тис. грн коштів спецфонду на ремонт доріг державного значення. З метою раціонального використання бюджетних коштів в сезон будівництва доріг Уряд у вересні прийняв рішення зменшити видатки Житомирській області на 61,4 млн гривень: зняли 4 млн 158 тис. грн фінансування ремонту дороги Р-49 Васьковичі – Шепетівка, а на дорогу М-21 Виступовичі – Житомир залишили лише 100 тисяч гривень, замість запланованих на початку року 58,6 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога вулиця ремонт капремонт міст  
Матеріали по темі