Культура

​Міністерство культури та інформаційної політики готується відзначати 150-річний ювілей Лесі Українки: планують серію заходів та спеціальний сайт

2 February 2021, 09:35

25 лютого виповнюється 150 років від Дня народження Лесі Українки. З нагоди ювілею Міністерство культури і інформаційної політики готує серію заходів та запускають окремий сайт.

Про це повідомляє пресслужба міністерства культури та інформаційної політики України.

«Напередодні ювілею поетеси Міністерство культури і інформаційної політики презентує айдентику ювілейного року, створену агенцією Postmen: портрети письменниці, ініціали «ЛУ», на основі підпису драматургині, візуальна стилістика, властива українській графіці та літературі початку 20 століття. Візуальна комунікація об'єднує платформу заходів та розкриває багатогранну особистість Лариси Косач-Квітки. Протягом 2021 року під егідою Міністерства культури і інформаційної політики відбудеться серія заходів з нагоди 150-річного ювілею Лесі Українки. Міністерство інформуватиме і висвітлюватиме всі заходи і події ювілейного року Лесі Українки в прес-релізах, на своїх сторінках в соціальних мережах, в партнерських ЗМІ, через соціальну рекламу, а також на окремому сайті, запущеному з нагоди ювілейного року. До роботи над заходами ювілейного року Лесі Українки залучено близько 20 музейних інституцій та фондів, численні експерти, літературознавці, митці, куратори, театро- та кінознавці. Міністерство запрошує приєднуватись до національних і локальних заходів, як в якості відвідувачів, гостей, читачів, глядачів, так і через створення власний подій, експозицій, видань та інтеграції брендингу “Леся Українка: 150 імен” в колекції та спеціальні пропозиції від українських компаній і виробників», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 14 січня 2021 року відбулося засідання постійної комісії з гуманітарних питань Житомирської обласної ради, на якому обговорювали ситуацію, що склалася з підготовкою до відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки, яке відзначатимуть 25 лютого цього року. Під час засідання голова комісії, а також її члени розкритикували роботу департаменту культури, молоді та спорту облдержадміністрації у плані підготовки до вказаної події. Негативну оцінку отримав і керівник КЗ «Житомирський обласний краєзнавчий музей» Житомирської обласної ради.

6 січня 2021 року пресслужба Житомирської облради повідомляла, що голова обласної ради Володимир Федоренко відвідав Новоград-Волинський, де розкритикував темпи та якість реставрації музею Лесі Українки, на який з бюджету виділили 1,8 млн грн.Федоренко заявив, що бере ситуацію з реставрацією музею під особистий контроль. У терміновому порядку того була сформовна робоча група з метою вивчення ситуації, що склалася із підготовкою до відзначення 150-річчя з Дня народження Лесі Українки.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області оголосили флешмоб «Global Lesya Ukrainka 2021» та пропонують мандрувати «Лесиними стежками».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Леся Українка ювілей міністерство заходи сайт  
Матеріали по темі